(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

25-05-2023

Totaaloplossing KWA voor uw RI&E

Vorig jaar zomer is het zogeheten certificeringschema voor arbokerndeskundigen aangepast.

Bent u al op de hoogte? Vorig jaar zomer is het zogeheten certificeringschema voor arbokerndeskundigen aangepast. Het nieuwe certificeringschema geeft striktere eisen dan eerder over het deskundigheidsgebied van de verschillende disciplines aan arbokerndeskundigen. Er zijn 3 deskundigheidsgebieden benoemd: hogere veiligheidskundige, arbeidshygiënist en arbeids- en organisatiedeskundige. Wat betekent deze verandering voor uw bedrijf? In dit artikel leggen wij dat uit.

De Arbeidsomstandigheden-wetgeving vereist dat de werkgever zich bij het uitvoeren van een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) laat bijstaan door gecertificeerde arbokerndeskundigen. De toetsing van de RI&E en het bijhorende Plan van Aanpak (PvA) heeft als doel te toetsen of deze aan de wettelijke eisen voldoet, en te borgen dat de adviezen ervoor zorgen dat de beheersmaatregelen de geïdentificeerde risico’s opheffen of zoveel mogelijk beperken.

Toetsingsproces heringericht

KWA heeft haar toetsingsproces heringericht naar het actuele certificeringschema zoals dat geldt vanaf vorig jaar zomer. We bieden nu een multidisciplinaire toetsing aan waarbij het team van onze 3  arbokerndeskundigen uw RI&E en PvA toetsen. U krijgt dus voor uw RI&E een totaaloplossing die voldoet aan alle wettelijke eisen.

Voor meer informatie neemt u contact op met onze gecertificeerde arbokerndeskundigen.

Bekijk ook:
GINAF: veiligheid voor alles

Innovatief maar veilig werken bij GINAF Trucks.

Geschreven door
Erik Krops
Bouwveiligheid en VGM-manager

Tel.: 0334221380

E-mail: egk@kwa.nl

Erwin de Graaf
Arbo en Veiligheid

Tel.: 0334221316

E-mail: edg@kwa.nl

Pieter Westers
Arbeidshygiëne en duurzaam ondernemen

Tel.: 0334221367

E-mail: pw@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Risico-inventarisaties (RI&E)

Elk bedrijf moet wettelijk verplicht vaststellen of werknemers veilig en gezond werken, door het uitvoeren van een Risic...