(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Technische projecten

Drukke werkzaamheden van eigen mensen, onvoldoende inhoudelijke kennis of de vraag om een deskundige kijk op materie, zijn enkele redenen waarom bedrijven onze specialisten inschakelen bij realisatieprojecten. 

Van ontwerp, via projectondersteuning naar commissioning
Drukke werkzaamheden van eigen mensen, onvoldoende inhoudelijke kennis of de vraag om een deskundige kijk op materie, zijn enkele redenen waarom bedrijven onze specialisten inschakelen bij realisatieprojecten. Of het nu gaat om een enkelvoudige installatie, een serie aaneengeschakelde processen of zelfs de installatie van alle technische voorzieningen binnen een project.

Betrokken vanaf ontwerp
De inzet van een specialistische projectleider bij het ontwerp leidt vaak al tot nieuwe inzichten. Zo zijn door koppeling van technieken verrassend goede optimalisatieslagen te maken. Zoals bij elk bouw- of realisatietraject is de ontwerpfase de ultieme kans om ogenschijnlijk eenvoudige aanpassingen door te voeren met in de praktijk grote verbeteringen.

Projectbegeleiding
Gedurende het proces van aanvraag van offertes, het kiezen van leveranciers en de daadwerkelijke (prijs)afspraken is de inhoudelijke deskundigheid een duidelijk voordeel. Er wordt geleverd wat beoogd is. Tijdens de realisatie (bouw) zorgt de projectbegeleider er voor dat het op de juiste wijze wordt geplaatst en aangesloten. In de praktijk blijkt toch vaak dat er in het ontwerp enkele (kleine) punten over het hoofd zijn gezien, die nu snel aangepast kunnen worden.

Commissioning
Als bedrijven een gedeelte van of het gehele traject zelf uitvoeren of laten uitvoeren door een externe, kan KWA de opleveringskeuring, de zogenaamde commissioning, uitvoeren. Is alles geleverd en aangesloten zoals afgesproken en functioneert het naar behoren. Voor ons is het doel dat het bedrijf een installatie krijgt die optimaal en volgens afspraak functioneert. Opstartproblemen en kinderziektes elimineren we liever voordat ze zich openbaren.

Bekijk ook

10-01-2019

Duurzame oplossingen in realisatieprojecten

Een bedrijf met nieuwbouw- en renovatieplannen staat aan de vooravond van het realiseren van een aan...

Betrokken adviseurs
Fons Heuven
Energie en stoom

Tel.: 0334221337

E-mail: ajh@kwa.nl

Niels Heij
Energie

Tel.: 0334221336

E-mail: nh@kwa.nl

Wobbe van den Kieboom
Commissioning en energietransitie

Tel.: 0334221342

E-mail: wki@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Strategische advisering

Strategische advisering gaat verder dan het presenteren van resultaten of het uitvoeren van een (kortlopend) project. St...