(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Auditing

Managementsystemen op het gebied van Kwaliteit, Arbo, Milieu, Veiligheid en Energie kennen meestal een verplichte (externe en interne) periodieke toetsing. Onze specialisten helpen graag uw bedrijf hierbij.

Goede voorbereiding op toetsing managementsysteem

Managementsystemen op het gebied van Kwaliteit, Arbo, Milieu, Veiligheid en Energie kennen meestal een verplichte (externe en interne) periodieke toetsing. Onze specialisten helpen uw bedrijf bij de voorbereidingen op de audit en zorgen ervoor dat uw managementsysteem dusdanig leeft binnen uw organisatie dat een audit met vertrouwen tegemoet kan worden gezien. 

Audit en verbetering

Audits zijn een instrument om te bepalen of voldaan wordt aan wettelijke eisen (compliance-audits), of dat er gewerkt wordt conform gemaakte (interne) afspraken (systeemaudits). Maar ook om managementstuurinformatie boven tafel te krijgen en te bepalen waarin organisaties zich nog verder kunnen verbeteren. Het inzetten van KWA-professionals als interne (lead)auditor vergroot de objectiviteit van de interne audits. Vanuit hun kennis van de specifieke processen en risico’s leidt hun frisse blik in de praktijk tot effectieve, verrassende en sterk verbeterende maatregelen. 

Breed werkveld

Het brede werkveld van KWA zorgt ervoor dat we op (vrijwel) alle disciplines van kwaliteit, arbo, milieu, veiligheid en energie ondersteuning kunnen bieden. De diverse HLS (High Level Structure) normen, zoals ISO 9001 (kwaliteit), ISO 45001 (arbo), ISO 14001 (milieu), ISO 50001 (energie), ISO 37301 (compliance), ISO 22000 (voedselveiligheid), ISO 31000 (risicomanagement) zijn een greep uit onze kennis. Daarnaast houden we ons bezig met veiligheidsbeheerssystemen (VBS), de CO2-prestatieladder, MVO-prestatielader en interne gedragsaudits in het kader van de Safety Culture Ladder. 

Invulling op maat

De invulling van onze kennis kan zowel vanuit de rol van specialist als vanuit de rol van procesbegeleider of die van trainer. De inzet is daarbij op projectbasis (afgebakende taak), op interim-basis (tijdelijke) invulling taken) of als outscourcing (volledige ontzorging).

Welke invulling ook bij uw bedrijf past, onze specialisten werken altijd nauw samen met uw eigen medewerkers om betrokkenheid te creëren en benodigde kennis in uw eigen organisatie op te bouwen. Want ook na het afronden van onze taken moet u zelfstandig volgens de verbeterde werkwijze kunnen werken.

Bekijk ook

17-08-2020

Auditor ziet verschil na tussenkomst KWA

Een papierfabriek moest naar aanleiding van een audit het monitoringsplan verbeteren, en afwijkingen...

Betrokken adviseurs
Jan van Pelt
Managementsystemen en auditing

Tel.: 0334221381

E-mail: jvp@kwa.nl

Linda Gentner
Procesbegeleiding en auditing

Tel.: 0334221372

E-mail: lge@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Safety Culture Ladder

Focus op houding en gedrag. Inzicht in uw veiligheidscultuur en veilig werken en handelen stimuleren.