(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Stikstofdepositie en natuurbescherming

KWA doet onderzoek naar stikstofdepositie binnen uw bedrijf. Dat onderzoek heeft u nodig bij bijvoorbeeld uitbreiding. De Wet natuurbescherming komt dan ook in beeld. KWA ondersteunt u bij uw aanvraag. 

Stikstofdepositie

Stikstofdepositie is relevant bij actviteiten waarbij stikstofemissies vrijkomen. Deze activiteiten vinden in ongeveer elk bedrijf plaats, denk aan stookinstallaties en uitlaatgassen van vrachtwagens. Bij nagenoeg elke aanvraag omgevingsvergunning is dan ook een stikstofdepositieberekening noodzakelijk. Deze berekening voern wij uit met de AERIUS-calculator. Afhankelijk van de uitkomst geldt mogelijk een vergunningplicht voor uw bedrijf in het kader van de Wet natuurbescherming.

Wet natuurbescherming

De Wet natuurbescherming (Wnb) kan ontwikkelingen en uitbreidingen bij bedrijven ‘op slot’ zetten. Hierdoor worden plannen vertraagd en kunnen in het slechtste geval helemaal niet doorgaan. Daarom is het van groot belang om de stikstofdepositie tijdig in kaart te brengen. Dit geldt zowel voor de beoogde als de referentiesituatie.

Ondersteuning bij uw onderzoek 

KWA kan uw onderzoek naar stikstofdepositie en eventueel de Wnb-aanvraag verzorgen. Naast de AERIUSberekeningen omvat dit onderzoek een goede, deugdelijke onderbouwing van de stikstofdepositie. Bij het gehele proces denken we constructief en strategisch mee zoals: is intern salderen mogelijk, zijn er technische maatregelen te realiseren om de stikstofemissie te verlagen of moet toch een Wnb vergunning worden aangevraagd? Neem contact op als u ook vragen heeft. 

Bekijk ook

20-03-2023

Stikstofuitstoot: wat is nog wel mogelijk?

KWA zoekt het uit voor uw bedrijf.

Betrokken adviseurs
Monique Oostvogels
Milieu en vergunningen

Tel.: 0334221350

E-mail: mo@kwa.nl

Rob Trenning
Geluid en lucht

Tel.: 0334221375

E-mail: rtr@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Juridisch advies

De juridische adviseurs van KWA:benaderen de kwaliteit, arbo- en milieuwetgeving integraal;gebruiken juridische é...