(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Corrosie(preventie)

Onze kennis van waterbehandeling, materialen en procesinstallaties zorgt ervoor dat wij specialist zijn in het identificeren van corrosie en schadeoorzaken binnen ketel-, koel- en procesinstallaties en sprinklersystemen. En nog belangrijker, hoe dit voorkomen kan worden.

Onderzoek en advies voor behoud installaties
Onze kennis van waterbehandeling, materialen en procesinstallaties zorgt ervoor dat wij specialist zijn in het identificeren van corrosie en schade-oorzaken binnen ketel-, koel- en procesinstallaties en sprinklersystemen. En wellicht nog belangrijker, hoe dit voorkomen kan worden.

Advies voor verhoging betrouwbaarheid
De levensduur van installaties en leidingen wordt verkort door corrosie en dat leidt tot overlast, kosten en soms gevaarlijke situaties. Tijdige erkenning van de problematiek, herkenning van het schadebeeld en aanpassing van procesomstandigheden zorgen voor een hogere betrouwbaarheid van uw installatie.

Inzicht door onderzoek
De keuze voor snelle vervanging van bijvoorbeeld warmtewisselaars, vlampijpen in stoomketels of sprinklerleiding wordt vaak gemaakt. Een (inwendige) inspectie van de installaties en het schadebeeld kan echter leiden tot aanpassing van omstandigheden, andere materialen, waterbehandeling of gedeeltelijke vervanging (bij leidingen). Dit geeft een forse besparing op (toekomstige) vervangingskosten. Dat geldt ook voor preventieve inspecties: door vervanging te plannen worden ongeplande stops, en daarmee productieverlies, beperkt.

Kennis delen
Naast inspectie, trouble shooting en schadeonderzoek, deelt KWA kennis door het geven van cursussen, presentaties en workshops. Tevens zijn we vertegenwoordigd in de Studiekern Corrosie, onderdeel van de Bond voor Materialenkennis.

Bekijk ook

26-09-2023

Koeltorens: saneren of verduurzamen

Op weg naar meer duurzaamheid. 

04-07-2022

Een APK van uw ontgasser

Voorkom corrosie in uw stoomsysteem door de aanwezigheid van zuurstof.

Betrokken adviseurs
Frank de Vos
Corrosie en water

Tel.: 0334221315

E-mail: fdv@kwa.nl

Mascha van Hofweegen
Corrosie en water

Tel.: 0334221356

E-mail: mvh@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Legionella

De aandacht voor het beheersen van legionella-risico’s door het bedrijfsleven valt onder de zorgplicht en arbo-wet. KW...