(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Blootstelling gevaarlijke stoffen

Het werken met gevaarlijke stoffen brengt diverse gezondheidsrisico's met zich mee. Om uw medewerkers een blijvend veilige en gezonde werkomgeving te bieden, is het belangrijk om deze gezondheidsrisico's in kaart te brengen. KWA ondersteunt u bij het uitvoeren van een verdiepende Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) voor gevaarlijke stoffen door bijvoorbeeld het uitvoeren van blootstellingsbeoordelingen.

Brede kijk en doelgerichte acties

In elk bedrijf zijn factoren aanwezig die de gezondheid van medewerkers kunnen beïnvloeden. Denk daarbij aan het geluid van machines, een warme werkomgeving of een situatie waarbij met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt. De gevolgen van (langdurige) blootstelling aan omgevingsfactoren, zoals gevaarlijke stoffen, wordt vaak onderschat  Echter, deze risico’s kunnen op de lange termijn schade veroorzaken aan de gezondheid van uw medewerkers.

KWA ondersteunt u met het in kaart brengen van beheersmaatregelen voor deze risico’s zodat uw medewerkers veilig en gezond kunnen werken. 

Arbeidshygiënische strategie

KWA brengt voor u in kaart of de blootstelling aan gevaarlijke stoffen veilig gebeurt of niet. Dat doen we door een blootstellingsmeting of door het gebruik van een digitale tool die een schatting maakt van de blootstelling zoals ChemRADE en Stoffenmanager. Op basis van deze resultaten adviseert KWA u gericht over effectieve beheersmaatregelen.Hierbij gebruiken we de arbeidshygiënische strategie en daarmee wordt deze werkwijze door de Arbeidsinspectie  geaccepteerd. 

Ook bij het werken met zeer risicovolle stoffen zoals kankerverwekkende stoffen, ondersteunt KWA u, zoals met de aanvullende eisen die gesteld worden aan het werken hiermee. 

Ook als u vindt dat in uw bedrijf veilig en gezond wordt gewerkt, kunt u dit laten toetsen aan de wet- en regelgeving of advies inwinnen hoe het werken met gevaarlijke stoffen nog veiliger kan. Aandacht voor het welzijn en de gezondheid van de medewerker is immers niet alleen wettelijk voorgeschreven. Meer plezier in het werk en minder verzuim zijn de directe positieve gevolgen van een gedegen arbeidshygiënische strategie.

Opleidingen voor uw medewerkers

U kunt het kennisniveau van het personeel op het gebied van veilig werken met gevaarlijke stoffen verhogen door een opleiding aan te bieden. Handig en snel werken onze e-learnings, bijvoorbeeld de e-learning veilig werken met gevaarlijke stoffen. KWA biedt onder andere deze e-learnings aan:

E-learning Veilig werken met gevaarlijke stoffen 
E-learning Opslag en transport van gevaarlijke stoffen 

Benieuwd naar de e-learning trainingen? Stuur een e-mail naar e-learning@kwa.nl of neem contact op om vrijblijvend een demovoucher aan te vragen. Met een demovoucher volgt u kosteloos en vrijblijvend 1 e-learning. Daarna kunt u beslissen of u ze wilt aanschaffen voor uw medewerkers.

Betrokken adviseurs
Pieter Westers
Arbeidshygiëne en duurzaam ondernemen

Tel.: 0334221367

E-mail: pw@kwa.nl

Richard Garcia
Arbo en Veiligheid

Tel.: 033 422 1363

E-mail: rga@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Interne audittraining

Managementsystemen op het gebied van Kwaliteit, Arbo, Milieu, Veiligheid en Energie kennen de verplichting om interne au...