(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Sloop en herontwikkeling

Het slopen van een bedrijfspand ten behoeve van herontwikkeling van het terrein vergt een gedegen aanpak. Denk bijvoorbeeld aan aspecten als ruimtelijke ordening, veiligheid, asbest, vergunningen en duurzaamheid. KWA heeft ruime ervaring op deze werkvelden.

Strategische advisering en een deskundige aanpak
Het slopen van een bedrijfspand ten behoeve van herontwikkeling van het terrein vergt een gedegen aanpak. Denk bijvoorbeeld aan aspecten als ruimtelijke ordening, veiligheid, asbest, vergunningen en duurzaamheid. KWA heeft ruime ervaring op deze werkvelden en kan u voorzien van strategische adviezen en zorgen voor praktische en deskundige aanpak. De omgeving én medewerkers optimaal beschermen tegen eventuele risico’s vergt een goede voorbereiding en uitvoering.

Strategische advisering
Wat is de meest optimale aanpak bij sloop en herontwikkeling en welke mogelijke knelpunten zijn er? Inschakeling van KWA in een vroegtijdig stadium en/of periodiek/continu tijdens de werkzaamheden als sparring-partner zorgt dat knelpunten vroegtijdig worden onderkend en zoveel mogelijk vooraf worden opgelost. Zo loopt uw project zo min mogelijk vertraging op én is de veiligheid tijdens de werkzaamheden geborgd.

Asbest
Asbest is in het verleden veel toegepast in gebouwen en procesinstallaties. Daarnaast kunnen restanten hiervan, bijvoorbeeld door verharding of ophoging, in de bodem terecht zijn gekomen.
Een inventarisatie van gebouwen/installaties of onderzoek in de grond naar de aanwezigheid van asbest geeft inzicht in (financiële) consequenties en eventuele gezondheidsrisico’s.

Duurzaamheid/BREAAM
De aandacht voor duurzaamheid, zoals het keurmerk BREAAM, in de plan- en ontwerpfase zorgt ervoor dat er en een vroegtijdig stadium aandacht is. Aanpassingen, die bijdragen aan een hogere duurzaamheid van de bouw, zijn dan eenvoudiger (dus goedkoper) door te voeren. Onze adviseurs kunnen u begeleiden in dit traject én voorzien van praktische adviezen zodat de duurzaamheidsdoelstellingen worden gerealiseerd.

Betrokken adviseurs
André Lokhorst
Bodem en ruimtelijke ordening

Tel.: 0334221323

E-mail: al@kwa.nl

Paul Ploumen
Bodemonderzoek en -sanering

Tel.: 0334221320

E-mail: ppl@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Strategische advisering

Strategische advisering gaat verder dan het presenteren van resultaten of het uitvoeren van een (kortlopend) project. St...