(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Arbeidshygiëne

Een werkgever is op basis van de Arbowet verplicht te zorgen voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden van werknemers. Problemen en risico’s voor werknemers zijn soms direct zichtbaar, maar langdurige blootstelling...

Onafhankelijke blik op veiligheid en gezondheid werknemers
Een werkgever is op basis van de Arbowet verplicht te zorgen voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden van werknemers. Problemen en risico’s voor werknemers zijn soms direct zichtbaar, maar langdurige blootstelling aan omgevingsfactoren worden vaak onderschat. Onze onafhankelijk blik, gevolgd door een gedegen plan van aanpak leidt tot een heldere arbeidshygiënische strategie.

Inventarisatie
Gezondheidsrisico’s en problemen zijn vaak direct zichtbaar. Tijdens onze inventarisatie wordt echter ook gekeken naar omgevingsfactoren, die bij werknemers invloed hebben op de gezondheid van uw medewerkers bij langdurige blootstelling. De geïnventariseerde risico’s en maatregelen worden verwerkt in een arbeidshygiënische strategie.

Arbeidshygiënische strategie
De arbeidshygiënische strategie leidt tot bescherming van de veiligheid en gezondheid van werknemers door het opnemen van beheersmaatregelen voor risico’s. Geheel in lijn met de eisen van de Arbowet kijkt KWA bij mogelijke maatregelen allereerst naar de bron en vervolgens naar collectieve- of individuele maatregelen of persoonlijke beschermingsmiddelen.

KWA stelt strategieën op voor bedrijven en heeft voor enkele branches meegewerkt aan een arbocatalogus met oplossingen voor belangrijke risico’s volgens de arbeidshygiënische strategie.

Opleiding
U kunt het kennisniveau van het personeel op het gebied van veilig werken met gevaarlijke stoffen verhogen door een opleiding aan te bieden. Handig en snel zijn onze e-learnings, bijvoorbeeld de e-learning veilig werken met gevaarlijke stoffen. KWA biedt de volgende e-learnings aan:

E-learning Veilig werken met gevaarlijke stoffen 
E-learning Veilig aan de slag 
E-learning Awareness Explosieveiligheid 
E-learning Vertil je niet 
E-learning Interne auditvaardigheden 

Benieuwd naar de e-learning trainingen? Stuur een e-mail naar e-learning@kwa.nl of neem contact op met ondergetekende om vrijblijvend een demovoucher aan te vragen. Met een demovoucher volgt u kosteloos en vrijblijvend 1 e-learningtraining. Daarna kunt u beslissen of u ze wilt aanschaffen voor uw medewerkers.

Betrokken adviseurs
Pieter Westers
Arbeidshygiëne en duurzaam ondernemen

Tel.: 0334221367

E-mail: pw@kwa.nl

Richard Garcia
Arbeidshygiënist

Tel.: 033 422 1363

E-mail: rga@kwa.nl

Gerelateerde dienst
E-learning Opslag en transport van gevaarlijke stoffen

Opslag en transport van gevaarlijke stoffen