Logo KWA
Of zoekt u wat anders?

nl

NL EN
Dienst

Risico-inventarisaties (RI&E)

Elk bedrijf is wettelijk verplicht vast te stellen of werknemers veilig en gezond werken, door het uitvoeren van een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E). De veiligheidskundigen (MVK, HVK) van KWA helpen u...

Risico’s onderkennen om oplossingen te genereren
Elk bedrijf is wettelijk verplicht vast te stellen of werknemers veilig en gezond werken, door het uitvoeren van een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E). De veiligheidskundigen (MVK, HVK) van KWA helpen u uw RI&E dynamisch en actueel te houden. Dit voorkomt dat u elke vijf jaar een complete herziening van uw RI&E dient uit te voeren.

Maatwerk
Heeft u alle risico’s in beeld? Elke RI&E is anders. Onze specialisten hebben al vele RI&E’s uitgevoerd, variërend van globaal tot verdiepend. Voorbeelden van verdiepende RI&E’s die wettelijk verplicht zijn, zijn explosieveiligheid, gevaarlijke stoffen, legionella en geluid.

Plan van Aanpak
Een RI&E is niet compleet zonder Plan van Aanpak. Bovendien moeten beide documenten volgens de wettelijke verplichting worden getoetst en beoordeeld door een gecertificeerde deskundige. Ook dat doen de specialisten van KWA voor u. Daarnaast ondersteunen wij bij het borgen van de acties in het Plan van Aanpak, zodat u in compliance blijft.

Ondersteuning
De RI&E is een uitstekend startpunt voor het opzetten van een (arbo)managementsysteem. Wij ondersteunen bedrijven bij het implementeren van VCA, VBS en OHSAS 18001 (ISO 45001). Indien gewenst, voeren wij dit uit in combinatie met andere (geïntegreerde) managementsystemen op het gebied van kwaliteit of milieu.
Bekijk ook:
Nieuws