Logo KWA
Of zoekt u wat anders?

nl

NL EN
Dienst

Risico-inventarisaties (RI&E)

Elk bedrijf moet wettelijk verplicht vaststellen of werknemers veilig en gezond werken, door het uitvoeren van een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E). Doet u dat ook? 

Risico’s onderkennen om oplossingen te genereren

Elk bedrijf is wettelijk verplicht vast te stellen of werknemers veilig en gezond werken, door het uitvoeren van een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E). De veiligheidskundigen (MVK, HVK) van KWA helpen u uw RI&E dynamisch en actueel te houden. Dit voorkomt dat u elke 5 jaar een complete herziening van uw RI&E dient uit te voeren.

Maatwerk

Heeft u alle risico’s in beeld? Elke RI&E is anders. Onze specialisten hebben al vele RI&E’s uitgevoerd, variërend van globaal tot verdiepend. Voorbeelden van verdiepende en wettelijk verplichte RI&E’s: explosieveiligheid, gevaarlijke stoffen, legionella en geluid.

Plan van Aanpak

Een RI&E is niet compleet zonder Plan van Aanpak. Bovendien moeten beide documenten volgens de wettelijke verplichting worden getoetst en beoordeeld door een gecertificeerde deskundige. Ook dat doen de specialisten van KWA voor u. Daarnaast ondersteunen wij bij het borgen van de acties in het Plan van Aanpak, zodat u in compliance blijft.

Ondersteuning

De RI&E is een uitstekend startpunt voor het opzetten van een (arbo)managementsysteem. Wij ondersteunen bedrijven bij het implementeren van VCA, VBS en OHSAS 18001 (ISO 45001). Als u wilt, voeren wij dit uit in combinatie met andere (geïntegreerde) managementsystemen op het gebied van kwaliteit of milieu.

Opleiding

U kunt het kennisniveau van uw medewerkers op het gebied van veilig werken snel verhogen door de e-learnings van KWA. Makkelijk op een zelf gekozen tijdstip en locatie kennis opdoen. 

U en uw medewerkers kunnen de volgende e-learnings volgen:

E-learning Awareness Explosieveiligheid

E-learning Veilig aan de slag 

E-learning Veilig werken met gevaarlijke stoffen 

E-learning Vertil je niet 

E-learning Interne auditvaardigheden 

Benieuwd naar de e-learning trainingen? Stuur een e-mail naar e-learning@kwa.nl of neem contact op met een van onze adviseurs om vrijblijvend een demovoucher aan te vragen. Met een demovoucher volgt u kosteloos en vrijblijvend 1 e-learningtraining. Daarna kunt u beslissen of u deze wilt aanschaffen voor uw medewerkers.

 

Bekijk ook:
Nieuws