(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Geluid

In ons dichtbevolkte land is de afstand tussen de industrie en de woonomgeving klein en vormt industrielawaai een steeds belangrijker onderwerp. De kans op geluidklachten vanuit de omgeving of problemen in het kader van uw vergunning wordt groter. Op de werkvloer kunnen hoge geluidniveaus op de arbeidsplaats leiden tot gehoorbeschadiging of verminderde productiviteit.

Het geluid in kaart brengen, onder controle hebben en reduceren, beperkt (latere) problemen. De bevlogen geluidadviseurs van KWA helpen u graag daarbij. 

Meten en berekenen van geluid

Bij veranderingen in uw bedrijfssituatie of een vergunningaanvraag moeten de gevolgen voor  de omgeving in kaart worden gebracht. De KWA-specialisten bepalen of en hoe metingen moeten worden uitgevoerd en stemmen dit af met het bevoegde gezag.

KWA gebruikt voor geluidmetingen een tablet waarin de gegevens van de metingen ter plaatse worden opgeslagen. Hiermee wordt kostbare tijd bespaard omdat de eigen software naadloos aansluit op rekenpakket Geomilieu. Voor geluidmetingen op de werkplek kunnen we de meetresultaten ter plaatse inzichtelijk maken met behulp van de tablet.

Geluidreducerende maatregelen

De specialisten van KWA hebben up-to-date kennis van geluidreducerende maatregelen. Weloverwogen keuzes zijn mogelijk door gebruik  van modernere installaties of aanpassingen aan bestaande processen. Zo blijft u voldoen aan uw vergunde situatie en bent u in compliance.

Op de werkplek speelt geluid een cruciale rol in de gezondheid en het welbevinden van werknemers. Wij denken met u mee in akoestische aanpassingen op de werkplek.

Geluid onder de Omgevingswet

KWA is op de hoogte van alle ins en outs van de Omgevingswet. Onder de Omgevingswet zijn er ook op het gebied van geluid vele wijzigingen van kracht. KWA ondersteunt u bij het slagvaardig acteren onder de vernieuwde wetgeving en analyseert met u de gevolgen van het Omgevingsplan van de gemeente.  

Geluid en realisatie

Op basis van jarenlange ervaring kunnen de specialisten van KWA u ondersteunen bij het maken van een prognose van de geluidemissie van een nieuwe activiteit. Wellicht kunnen er aanpassingen gedaan worden in het ontwerp om geluidproblemen voor te zijn. Onze adviseurs kijken niet alleen naar het type installatie, maar ook naar wat passend is in uw bedrijfssector en naar energieverbruik,  CO2-uitstoot en andere emissies.

Bekijk ook

17-06-2021

Geluidsmeting: tablet en tool besparen tijd

Rob Trenning en Mujgan Omary zijn de geluidsspecialisten van KWA. Zij staan regelmatig op daken van ...

Betrokken adviseurs
Reinier Hameleers
Geluid

Tel.: 03342213 55

E-mail: rmh@kwa.nl

Rob Trenning
Geluid en lucht

Tel.: 0334221375

E-mail: rtr@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Stikstofdepositie en natuurbescherming

KWA doet onderzoek naar stikstofdepositie binnen uw bedrijf. Dat onderzoek heeft u nodig bij bijvoorbeeld uitbreiding. D...