(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

24-04-2023

Ontwikkelingen wet- en regelgeving: Omgevingswet en subsidies

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op, meer in dit artikel. 

In compliance zijn betekent dat u relevante wet- en regelgeving en het bijhouden van de wijzigingen hierop, in kaart moet brengen voor uw bedrijf. De ontwikkelingen over het 1e kwartaal van 2023 zijn nu beschikbaar in Makeonline.

Deze 2 ontwikkelingen zijn interessant:

Omgevingswet gaat definitief door!

Op 14 maart werd in de Eerste Kamer gestemd over de definitieve inwerkingtreding van de Omgevingswet. Op 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. Hiermee is er eindelijk duidelijkheid gekomen over de invoeringsdatum. Het onderliggende stelsel van milieuwetgeving wijzigt door de Omgevingswet ingrijpend. Uw bedrijf wordt niet meer gezien als één inrichting, maar als een verzameling milieubelastende activiteiten.

Wilt u meer weten over de impact van de Omgevingswet voor uw bedrijf? Kom dan naar ons webinar over de Omgevingswetcheck. 

Subsidies

Met Makeonline bent u niet alleen op de hoogte van ontwikkelingen uit wet- en regelgeving waaraan uw bedrijf moet voldoen, maar ook van regelingen waarmee u in aanmerking komt voor subsidies. Zo zijn er het afgelopen kwartaal diverse subsidieregelingen gewijzigd en gepubliceerd. Zoals:

  • De openstelling van de subsidiemodules Topsector energieprojecten en Versnelde klimaatinvesteringen in de industrie (VEKI). Deze subsidieregelingen helpen bedrijven met het realiseren van projecten om kosteneffectief CO2-reductie te realiseren.
  • De publicatie van de Regeling tegemoetkoming energiekosten (TEK-regeling). Deze subsidieregeling biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7 procent uitmaken van de totale omzet.
  • De publicatie van de Modal-shift. Deze subsidieregeling stimuleert het vervoer van goederen over water en over spoor in plaats van vervoeren over de weg. Het doel is het ontlasten van de weg als transportmiddel en congestie op belangrijke doorgaansroutes voor het goederenvervoer te verminderen.

Ook eenvoudig voldoen aan uw verplichtingen? Overweeg dan eens onze online tool Makeonline. Hiermee maakt u aantoonbaar op welke wijze binnen uw organisatie voldaan wordt aan (wijzigingen in) wet- en regelgeving.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Makeonline? Neem contact met ons op.

Bekijk ook:
Geschreven door
Hannah Meijer
Coördinator content Makeonline

Tel.: 0334221389

E-mail: ham@kwa.nl

Volgend bericht

25-05-2023

Totaaloplossing KWA voor uw RI&E

Vorig jaar zomer is het zogeheten certificeringschema voor arbokerndeskundigen aangepast.

Gerelateerde dienst
Wet- en regelgeving

Makeonline wet- en regelgeving van KWA biedt u dé oplossing om op de hoogte te komen en te blijven van díe arbo- en mi...