window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-22894091-3');

Emissiehandel (ETS)

Emissiehandel of EU ETS (Emissions Trading Scheme) is een marktinstrument. De Europese Unie wil daarmee de uitstoot van broeikasgassen verminderen om de klimaatdoelstellingen te realiseren. 

Emissie van CO2 en NOx monitoren, rechten verhandelen en/of reduceren
Emissiehandel of EU ETS (Emissions Trading Scheme) is een marktinstrument waarmee de Europese Unie de uitstoot van broeikasgassen wil verminderen om haar klimaatdoelstellingen te realiseren. Voor bedrijven die met CO2- en NOx-emissiehandel te maken hebben is het -bij vlagen- ingewikkelde materie, zeker als het sporadisch voorkomt. Voor ondersteuning bent u bij KWA op de juiste plaats.

Monitoringsplan en emissiehandel
De afgelopen jaren is het nodige veranderd in de wet- en regelgeving rond CO2- en NOx- emissie. Het (op te stellen) monitoringsplan is de basis en KWA informeert u over veranderingen, past het zonodig aan en verzorgt de vereiste meldingen aan de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa). De monitoringsrapportage, inclusief uitgevoerde NOx-emissiemetingen, leidt samen met de historische emissierechten tot inzicht in de mogelijkheden tot (strategische) aankoop of verkoop van emissierechten.

Besparingen
Inzicht in de CO2- en NOx-emissie en eventuele verhandelde emissierechten leiden tot duidelijkheid qua kosten voor bedrijven. Om kosten te besparen, kan KWA bedrijven zowel strategisch als technisch adviseren en begeleiden bij het reduceren van de CO2- en/of NOx-emissie. Emissiehandel heeft immers als doelstelling toekomstgericht en duurzaam denken.

Bekijk ook

17-08-2021

Eerst energieaudit, later besparen

Heeft u uw EED-energieaudit achter de rug? En wat nu? KWA helpt u verder. 

Betrokken adviseurs
Bart Simons
Restwarmte en MJA

Tel.: 0334221340

E-mail: bs@kwa.nl

Bas Oldenhof
Energietransitie

Tel.: 0334221341

E-mail: bo@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Corrosie(preventie)

Onze kennis van waterbehandeling, materialen en procesinstallaties zorgt ervoor dat wij specialist zijn in het identific...