(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

12-10-2020

‘Zeg Yes tegen de HLS!’ KAM-manager wordt strateeg

Door de invoering van de HLS (High Level Structure)-normen ontstaat voor KAM-managers een geweldige kans om hun rol uit te breiden naar strateeg – of op zijn minst naar facilitator van de strategische processen. Daardoor wordt de KAM-manager van onschatbare waarde voor de organisatie.

De nieuwe HLS-normen voor managementsystemen, zoals ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001, stellen eisen die minder op de operationele, maar meer op de strategische bedrijfsprocessen van toepassing zijn. Het is nogal een uitdaging om deze eisen binnen het managementsysteem van een organisatie te implementeren.

KAM-manager Jeroen werkt in een grote organisatie en is al sinds 2015 bezig om de nieuwe High Level Structure (HLS) normeisen in het managementsysteem van zijn organisatie te zetten. Dat is hem op een relatief eenvoudige wijze gelukt en hij mag zich met recht ‘KAM-manager 2.0’ noemen.

Wat is de eindconclusie?

Jeroen zegt: “ ‘Zeg Yes tegen de HLS!’ Door de invoering van de HLS-normen ontstaat een geweldige kans je rol uit te breiden naar strateeg, of tenminste naar facilitator van de strategische processen. Daardoor wordt je als KAM-manager van onschatbare waarde voor de organisatie. Je helpt namelijk de interne managementinspanning effectief in te richten op de belangen van belanghebbenden die voor het voortbestaan van de organisatie hard nodig zijn. Daarbij vaart niet alleen de organisatie, maar ook jij als KAM-manager wel bij!

Door de invoering van de HLS-normen ontstaat voor KAM-managers een geweldige kans om hun rol uit te breiden naar strateeg, of tenminste naar facilitator van de strategische processen. Daardoor wordt je als KAM-manager van onschatbare waarde voor de organisatie.”

Adviseur Marlies Huijbers sprak met Jeroen en publiceerde in 2019 dit interview in Management Impact.

Bekijk ook:
Vliegensvlugge training ISO 50001 voor KLM

Energiemanagement is voor ieder bedrijf belangrijk, ook voor de KLM. Zij schakelden KWA hiervoor in....

Gerelateerde dienst
KAM-management

Wij ondersteunen u bij uw bedrijfsdoelstellingen, door in te zetten op goed functionerende processen, heldere taakverdel...