(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

11-02-2021

Bent u in compliance? Ontwikkelingen wet- en regelgeving in 4e kwartaal 2020

In compliance zijn betekent dat u relevante wet- en regelgeving en het bijhouden van de wijzigingen hierop, in kaart moet brengen voor uw bedrijf. De ontwikkelingen over het 4e kwartaal van 2020 zijn nu beschikbaar in Makeonline wet- en regelgeving.

Enkele highlights zijn:

Coronavirus 

In het Arbeidsomstandighedenbesluit zijn tijdelijk meer specifieke bepalingen opgenomen over het voorkomen of beperken van de besmetting met het coronavirus van werknemers op de arbeidsplaats. 

Klimaatwet 1.5

Er is een wetsvoorstel om de Klimaatwet te wijzigen met als doel dat Nederland zo snel mogelijk een zo groot mogelijke bijdrage gaat leveren aan het voorkomen van een verdere opwarming van de aarde.

Zo wordt als subdoelstelling een juridisch bindend broeikasgas-reductiedoel vastgelegd voor het jaar 2030 van 100 procent ten opzichte van 1990. De toevoeging ‘1.5’ staat voor de kritische grens van 1,5°C opwarming, zoals opgenomen het Parijsakkoord.

CO2-heffing industrie

De definitieve tekst van de Wet CO2-heffing industrie zoals opgenomen in onder andere de Wet belastingen op milieugrondslag, de Wet milieubeheer en de Regeling CO2-heffing is gepubliceerd. Deze heffing vloeit voort uit het Klimaatakkoord. Het doel van de heffing is bijdragen aan de CO2-reductie in de industrie onder de voorwaarde dat Nederland aantrekkelijk blijft voor nieuwe en bestaande duurzame bedrijvigheid.

Zet Makeonline in

Ook eenvoudig voldoen aan uw verplichtingen? Overweeg dan eens onze online tool Makeonline. Hiermee maakt u aantoonbaar op welke wijze binnen uw organisatie voldaan wordt aan (wijzigingen in) wet- en regelgeving.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op.

Word lid van de Makeonline Gebruikersgroep op LinkedIn

Meer weten en sparren met mede-abonnees? Dat kan via onze nieuwe LinkedIn Makeonline Gebruikersgroep. Als u abonnee bent, kunt u zich hier aanmelden. 

Bekijk ook:
Geschreven door
Hannah Meijer
Coördinator content Makeonline

Tel.: 0334221389

E-mail: ham@kwa.nl

Volgend bericht
Vorig bericht
Gerelateerde dienst
Compliance

Goed compliancemanagement vereist een goede structuur. Om u te helpen hebben wij de 6-stappen compliancemethodiek ontwik...