(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

14-09-2020

Makeonline: NIZO is vanaf prille begin erbij

NIZO Food Research was vanaf het prille begin één van de gebruikers van Makeonline (toen nog MakeClear). Koen Herder, Team Leader General Services bij NIZO, is enthousiast gebleven: “Ik onderhoud nauw contact met KWA, eigenlijk voor al onze vragen op het gebied van water, energie, bodem, geluid en milieu. Daarnaast gebruiken we Makeonline. Niet alleen voor het bijhouden van de wijzigingen in wet- en regelgeving, maar ook voor de borging van de voorschriften uit onze vergunning en de bepalingen uit het Activiteitenbesluit milieubeheer.”

Milieubelastende activiteit

NIZO uit Ede is een toonaangevend bedrijf in contractonderzoek voor betere voeding en gezondheid. Met haar expertises en oplossingen helpen ze hun klanten om superieure producten en processen te verbeteren en te ontwikkelen. Bij NIZO gaat de nieuwe Omgevingswet spelen, net zoals bij alle bedrijven in Nederland.

Nu al beginnen met voorbereiden

De geplande datum voor inwerkingtreding is nu 1 januari 2022. Het is aan te raden nu al met de voorbereidingen op deze wet te beginnen.

Onder de nieuwe Omgevingswet wordt niet meer gesproken over het begrip ‘inrichting’, daarvoor in de plaats komt het begrip ‘milieubelastende activiteit’. Bedrijven worden dan gezien als een verzameling van één of meer milieubelastende activiteiten, waarbij elk van deze milieubelastende activiteiten vergunningplichtig kan zijn. In het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) is een opsomming gegeven van de verschillende milieubelastende activiteiten.

Check en cursus doen

“Wij willen ons voorbereiden op de toekomst, daarom voert KWA de Omgevingswetcheck uit voor NIZO”, zegt Koen, “met deze check maakt KWA inzichtelijk welke milieubelastende activiteiten conform het Besluit activiteiten leefomgeving bij NIZO worden onderscheiden en in hoeverre dit gevolgen heeft voor onze huidige vergunningplicht.”

Zelf verdiepte Koen zich ook in de materie door deelname aan de KWA-cursus Omgevingswet.

Meer weten over de nieuwe Omgevingwet? Dat kan hier.

En hier meer over Makeonline.

Foto: NIZO

Bekijk ook:
Geschreven door
Hannah Meijer
Coördinator content Makeonline

Tel.: 0334221389

E-mail: ham@kwa.nl

Volgend bericht
Vorig bericht

07-09-2020

Online trainingen: ‘De voordelen blijven'

Thuis achter de laptop een cursus volgen. “Dat blijft, ook na de coronacrisis”, zegt Bart Stolk....

Gerelateerde dienst
Wet- en regelgeving

Makeonline wet- en regelgeving van KWA biedt u dé oplossing om op de hoogte te komen en te blijven van díe arbo- en mi...