(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

31-10-2022

Lozingsvergunning voor PFAS-houdend afvalwater

Lozingsvergunning PFAS wordt aangepast.

Op 3 november 2022 vindt een Commissiedebat PFAS en Gezondheid plaats. In dit debat worden 3 onderwerpen besproken waarover de minister een besluit moet nemen. Dit zijn de onderwerpen: 

  • Opstarten van een onderzoeksprogramma naar de vermindering van PFAS in voedsel
  • Het openbaar maken van het RIVM-rapport over de hoeveelheid PFAS in Nederlands drinkwater
  • Problematiek regio Westerschelde (hoge PFAS-concentraties in borstvoeding en lozen van PFAS-houdend afvalwater)

Naar aanleiding hiervan heeft minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat laten weten dat de lozingsvergunning voor PFAS-houdend afvalwater wordt aangepast. Dit moet er uiteindelijk toe leiden dat alle lozingen samen onder de grens blijven van de hoeveelheid PFAS die er volgens het RIVM maximaal in drinkwater mag zitten. Zo mag ter plaatse bij drinkwaterwinningen maximaal 4,4 nanogram per liter aan PFAS worden gemeten.

Concreet betekent dit dat nieuwe lozingsvergunningen aan deze nieuwe eis moeten voldoen en dat bestaande lozingsvergunning worden aangescherpt.

Bekijk ook:
Geschreven door
Rob Schoon
Afvalwater- en waterbehandeling

Tel.: 0334221359

E-mail: rs@kwa.nl

Suzanne Por
Bodembescherming en bodemonderzoek

Tel.: 0334221324

E-mail: spo@kwa.nl

Vorig bericht
Gerelateerde dienst
Bodem

Met allerlei bodemaspecten kunt u als eigenaar of gebruiker van een locatie op verschillende manieren te maken krijgen, ...