(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

17-10-2022

Invoering Omgevingswet met een half jaar uitgesteld

De inwerkingtreding van de Omgevingswet is met een half jaar uitgesteld. De verwachte inwerkingtredingsdatum is nu 1 juli 2023. 

Het zat er wel al een beetje aan te komen. De inwerkingtreding van de Omgevingswet is met een half jaar uitgesteld. De verwachte inwerkingtredingsdatum is nu 1 juli 2023. Het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) is nog niet klaar. Dit is de digitale omgeving die alle Omgevingswetprocessen moet gaan ondersteunen. De inhoudelijke teksten van de wetten zijn al wel klaar. Ga nu al aan de slag om op tijd voorbereid te zijn.

De kans dat de regels die op uw bedrijf van toepassing zijn veranderen is groot. Zo wijzigt het onderliggende stelsel van milieuwetgeving ingrijpend. Uw bedrijf wordt niet meer gezien als één inrichting, maar als een verzameling milieubelastende activiteiten. Heeft u op dit moment te maken met een omgevingsvergunning en/of een meldingsplicht? Dan kan dit veranderen onder de Omgevingswet. Lokale regels en lokale afwegingen over thema’s zoals geluid, geur en bouwen gaan een grote rol spelen.

Wilt u aan de slag? Weet u niet waar te beginnen? Neem contact met ons op via omgevingswet@kwa.nl. Met KWA staat u niet alleen.

Bekijk ook:
Cursus Omgevingswet

Al het omgevingsrecht in één Omgevingswet. Wat betekent dat voor u? 

Geschreven door
Hannah Meijer
Coördinator content Makeonline

Tel.: 0334221389

E-mail: ham@kwa.nl

Volgend bericht
Vorig bericht

06-10-2022

Omgevingswet: 1-1-2023 it is?

Of de Omgevingswet nu wel of niet per 2023 wordt ingevoerd, u kunt nu al aan de slag. 

Gerelateerde dienst
Wet- en regelgeving

Makeonline wet- en regelgeving van KWA biedt u dé oplossing om op de hoogte te komen en te blijven van díe arbo- en mi...