(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

16-12-2021

Geactualiseerd handelingskader voor hergebruik van PFAS-houdende grond en baggerspecie

Op 13 december 2021 is een nieuw geactualiseerd handelingskader  gepresenteerd aan de Tweede Kamer. Dit handelingskader gaat over het hergebruik van PFAS-houdende grond en baggerspecie.

Voorafgaand aan het opstellen van dit geactualiseerd handelingskader, zijn een aantal onderzoeken uitgevoerd. De resultaten van deze onderzoeken bevestigen de keuzes die in eerdere handelingskaders zijn gemaakt. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een beperkt aantal wijzigingen in het nieuwe handelingskader.

De belangrijkste wijziging is:

  • PFAS-houdende grond (die voldoet aan de 3-7-3 regel én buiten grondwaterbeschermingsgebied) mag nu ook onder het grondwaterniveau worden toegepast.

Via deze link vindt u meer informatie. 

Bekijk ook:
Geschreven door
Suzanne Por
Bodembescherming en bodemonderzoek

Tel.: 0334221324

E-mail: spo@kwa.nl

Volgend bericht

20-12-2021

KWA levert bijdrage aan boek Hydrogen rocks!

Een nieuw boek over waterstof. 

Gerelateerde dienst
Bodem

Met allerlei bodemaspecten kunt u als eigenaar of gebruiker van een locatie op verschillende manieren te maken krijgen, ...