(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Alwin ten Hove

Bodemenergie en geothermie

Profiel

De Nederlandse ondergrond biedt tal van duurzame kansen die ons helpen om de energietransitie te realiseren. Als breed opgeleide geoloog met een interesse voor vrijwel alles wat met onze ondergrond te maken heeft, heb ik een passie voor het modelleren en doorgronden van processen.

Ik ben ervan overtuigd dat het gebruik van de duurzame potentie van de bodem een grote bijdrage gaat leveren aan de energie- en warmtevoorziening in Nederland. Voor geologen zoals ik ligt er een grote uitdaging om de complexe processen en concepten inzichtelijk te maken voor iedereen die met bodemenergie aan de slag wil.

Met het oog op de uitdagingen van de energietransitie help ik bedrijven en gemeenten graag om de mogelijkheden die de (Nederlandse) bodem biedt, zo effectief en duurzaam mogelijk te benutten.

Dus: heeft u vragen over de energietransitie, bodemenergie, geothermie, of wilt u weten wat de bodem voor u of uw bedrijf of uw omgeving kan betekenen? Stuur dan een bericht. Ik help u graag op weg!

'Onze bodem gaat een grote bijdrage leveren aan de energie- en warmtevoorziening in Nederland'

Specialismen

Door te adviseren over de haalbaarheid, het ontwerpen en doorrekenen van verschillende bodemenergiesystemen help ik bedrijven en gemeenten met het verduurzamen van hun warmtevraag. Op dit moment ben ik mij aan het specialiseren op het ontwerpen van zowel open als gesloten bodemenergietoepassingen (bodemwarmtewisselaars, KWO /WKO).

Binnen het team bodemenergie ben ik ook de trekker van nieuwe initiatieven rond geothermie, waarbij ik bedrijven ondersteun om bij industriële processen, waar mogelijk, over te gaan van aardgas naar aardwarmte.

Bekijk ook:

02-03-2020

Geothermie in de gebouwde omgeving

De ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming van onze energievoorziening gaan op dit moment raz...

Bodemenergie en aquathermie

Bodemenergie en aquathermie zijn een duurzame methode voor koude- en warmtevoorziening van gebouwen en woonwijken. Voora...