(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

02-03-2020

Geothermie in de gebouwde omgeving

De ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming van onze energievoorziening gaan op dit moment razendsnel. Een van de klimaatdoelen is om in 2050 geen aardgas meer te gebruiken voor verwarming van gebouwen. Geothermie kan een goed alternatief zijn. Lees het artikel in TVVL Magazine. 

Voor het aardgasloos maken van bestaande bouw wordt veel verwacht van nieuwe warmtenetten.

Een alternatief voor verwarming met aardgas is verwarming met geothermie.

Uit het zogeheten masterplan geothermie blijkt dat de ontwikkeling van geothermie sterk afhankelijk gaat zijn van de ontwikkeling van die nieuwe warmtenetten.

Meer in het artikel, gebaseerd op een onderzoek in opdracht van TVVL (Platform voor mens en techniek). KWA-adviseur Alwin ten Hove is co-auteur.

Hier vindt u het artikel. (pdf)

Bron: TVVL Magazine

 

Bekijk ook:
Geschreven door
Alwin ten Hove
Adviseur bodemenergie en geothermie

Tel.: 0334221361

E-mail: ath@kwa.nl

Volgend bericht

03-03-2020

Aanvullingswet bodem Omgevingswet aangenomen

De Eerste Kamer heeft op 18 februari 2020 het wetsvoorstel Aanvullingswet bodem Omgevingswet aangeno...

Vorig bericht
Gerelateerde dienst
Bodemenergie en aquathermie

Bodemenergie en aquathermie zijn een duurzame methode voor koude- en warmtevoorziening van gebouwen en woonwijken. Voora...