(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

16-09-2015

Wat doet u met een lekke warmtewisselaar?

De oorzaak van de lekke warmtewisselaar kan zeer divers zijn. Door een (kleine) aanpassing of optimalisatie zorgt u ervoor dat geen nieuwe lekkages zullen ontstaan of dat een andere uitvoering warmtewisselaar besteld dient te worden. 

Wanneer in uw productieproces een warmtewisselaar lek raakt, wat doet u dan? Wordt de warmtewisselaar direct uitgewisseld? En accepteert u dat de warmtewisselaar na 2 à 3 jaar weer lek raakt? Of gaat u voor een duurzame oplossing?

Door eerst de oorzaak van de lekkage te achterhalen kan daarna besloten worden of het mogelijk is de oorzaak weg te nemen of de uitvoering van de warmtewisselaar aan te passen zodat deze bestand is voor de betreffende situatie. De oorzaak van de lekke warmtewisselaar kan zeer divers zijn. Gedacht kan worden aan de dimensionering van de warmtewisselaar, verkeerde procesinstellingen/bedrijfsvoering, verkeerde combinatie materiaal ten opzichte van het medium, veranderende samenstelling van bijvoorbeeld het water et cetera.
Door een (kleine) aanpassing of optimalisatie kan er voor worden gezorgd dat er geen nieuwe lekkages zullen ontstaan of dat een andere uitvoering warmtewisselaar besteld dient te worden. Hierdoor krijgt u een betrouwbare productieproces zonder uitval of storingen bij het beste rendement.

voor meer informatie of vragen neemt u contact op met onze experts Mascha van Hofweegen of Frank de Vos.

Bekijk ook:
Koelsysteem hapert door corrosie

Corrosie zorgt voor complexe problemen, KWA biedt hulp. 

Geschreven door
Mascha van Hofweegen
Corrosie en water

Tel.: 0334221356

E-mail: mvh@kwa.nl

Frank de Vos
Corrosie en water

Tel.: 0334221315

E-mail: fdv@kwa.nl

Volgend bericht
Gerelateerde dienst
Corrosie(preventie)

Onze kennis van waterbehandeling, materialen en procesinstallaties zorgt ervoor dat wij specialist zijn in het identific...