(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

03-06-2021

Voedselveiligheid: hoe blijft u op de hoogte van de wet- en regelgeving?

Continue de veranderingen in wet- en regelgeving rondom voedselveiligheid bijhouden, dat kan lastig zijn. Via onze tool Makeonline helpen wij onze klanten in de levensmiddelen- en verpakkingsindustrie (verpakkingen bestemd voor levensmiddelen) aan die wet- en regelgeving te voldoen.

Makeonline helpt u dus in compliance te zijn, met daaraan toegevoegd de expertise van KWA. Samen met onze kennispartner Précon Food hebben we een extra module binnen Makeonline ontwikkeld, speciaal voor de levensmiddelen- en verpakkingsindustrie.

Zowel Précon als KWA ontvangen regelmatig vragen over wet- en regelgeving vanuit juist de voedselindustrie. Logisch om die vragen te behandelen in onze online tool Makeonline. In deze tool staan, afhankelijk van het abonnement, diverse modules. 

2 voorbeelden

Précon en Makeonline krijgen bijvoorbeeld vragen over aanpassingen rondom additieven. Deze kent u ook onder de naam E-nummers, ze staan op de etiketten van levensmiddelen. Dit onderwerp staat nu in de module voedselveiligheid. U wordt over additieven geïnformeerd wanneer wijzigingen in wetgeving hierover zich voordoen.

Nog een voorbeeld: bedrijven die verpakkingsmateriaal maken voor de levensmiddelenindustrie hebben regelmatig vragen over zogeheten migratietesten en welke stoffen er zijn toegestaan in het verpakkingsmateriaal en welke niet. Ook deze regelgeving en wijzigingen binnen deze wetgeving vindt u terug in de module voedselveiligheid.

Wilt u ook in compliance komen en blijven? Kijk dan op onze Makeonline pagina.

Bekijk ook:
Geschreven door
Steven van Tilborg
Compliance en wet- en regelgeving

Tel.: 0334221382

E-mail: svt@kwa.nl

Volgend bericht

17-06-2021

Geluidsmeting: tablet en tool besparen tijd

Rob Trenning en Mujgan Omary zijn de geluidsspecialisten van KWA. Zij staan regelmatig op daken van ...

Vorig bericht
Gerelateerde dienst
Makeonline software

Wij helpen u bij het ontwikkelen van uw visie op compliance of het verbeteren daarvan. Met Makeonline bieden wij maatwer...