(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

25-06-2018

Uitstoot zeer zorgwekkende stoffen aan banden gelegd

Per 1 januari 2019 gelden voor de emissie van zeer zorgwekkende stoffen (ZZS) naar lucht de normen volgens het Activiteitenbesluit milieubeheer. 

Per 1 januari 2019 gelden voor de emissie van zeer zorgwekkende stoffen (ZZS) naar lucht de normen volgens het Activiteitenbesluit milieubeheer. Daarmee vervallen diverse vergunningvoorschriften uit de omgevingsvergunning die nu voor elk bedrijf gelden.

Zo begint het artikel in het magazine van de VVVF (de Vereniging van Verf- en Drukinktfabrikanten).

De VVVF heeft een overzichtelijk stappenplan laten ontwikkelen waarmee bedrijven de impact van deze maatregel in kaart kunnen brengen, én indien nodig tijdig maatwerk kunnen aanvragen.

KWA-adviseur Louis van Deutekom, heeft meegewerkt aan het artikel. Hij benadrukt dat het voor bedrijven tijd is om in actie te komen, omdat de deadline voor het aanvragen van maatwerk snel nadert. En dan is de overgangstermijn verlopen en gelden voor ZZS de bepalingen uit het Activiteitenbesluit.

Klik hier en lees het hele artikel.

Bekijk ook:
GINAF: veiligheid voor alles

Innovatief maar veilig werken bij GINAF Trucks.

Volgend bericht

28-06-2018

Samenwerking tussen KWA en Cosanta

Blootstelling aan gevaarlijke stoffen is een belangrijk thema bij onze klanten. Stoffenmanager is ee...

Vorig bericht