(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

14-05-2018

CROW 400 – eerste examens van start voor R-DLP

Sinds 1 januari 2018 mag al met de CROW 400 (werken in en met verontreinigde bodem) gewerkt worden. Echter, in de praktijk ...
Sinds 1 januari 2018 mag al met de CROW 400 (werken in en met verontreinigde bodem) gewerkt worden. Echter, in de praktijk is dit tot op heden nog niet mogelijk voor saneringen waarvoor veiligheidsklasse Rood-vluchtig, Zwart niet-vluchtig en Zwart-vluchtig geldt.

Voor deze zwaardere veiligheidsklassen moet een R-DLP (Register-Deskundige Leidinggevende Projecten) toezien op de uitvoering van de sanering.

Deze R-DLP betreft een nieuwe functie. Om zich te kunnen laten registreren als R-DLP dient zowel het theorie- als praktijkexamen te worden behaald. Sinds kort kan men zich bij de CROW inschrijven voor dit soort examens.

Naar verwachting kunnen in de tweede helft van 2018 de eerste zwaardere saneringen op basis van de CROW 400 worden uitgevoerd. Tot die tijd, maar uiterlijk tot 31 december 2018 kunnen deze saneringen nog worden uitgevoerd conform de CROW 132/307.

Wilt u meer weten over de CROW 400? Schrijf u in voor onze informatiemiddag CROW 400 op 29 november 2018. Of neem contact op met onderstaande adviseur.

Heeft u vragen? Neem contact op met onze expert Suzanne Por
Bekijk ook:
GINAF: veiligheid voor alles

Innovatief maar veilig werken bij GINAF Trucks.

Volgend bericht
Vorig bericht

24-04-2018

Ontwikkelingen wet- en regelgeving

De ontwikkelingen in wet- en regelgeving over het eerste kwartaal van 2018, zijn sinds afgelopen wee...