Logo KWA
Of zoekt u wat anders?

nl

NL EN
Nieuws

Training om energiebewuster te werken

Bij een energiebewuste en duurzame bedrijfscultuur spelen bewustzijn en gedrag een belangrijke rol. Daarom geeft KWA trainingen om dat bewustzijn te verhogen én direct praktisch in te zetten. In VMT, vakblad voor de voedingsmiddelenindustrie een artikel over een dergelijke training bij de Suiker Unie Vierverlaten.

08-10-2019

De training werd gegeven in het kader van het Europese samenwerkingsproject INDUCE: ‘Towards a sustainable agro-food INDUstry: Capacity building programmes in Energy efficiency’. KWA, ECN en FNLI vormen samen het projectteam voor Nederland. De agrofoodsector in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Nederland staat centraal in dit Europese project.

‘Wat kun je zelf doen’

Bij de Suiker Unie Vierverlaten gaf Marcel van den Bovenkamp een training aan de operators die het geleerde direct konden toepassen. De focus van de training was, wat kun je als operator zelf doen om energie te besparen. “Bij trainingen is het handig om aan te sluiten bij iets wat al bestaat. Daarom werd de training onderdeel van een trainingscyclus die het bedrijf al hanteerde”, zegt Marcel.

Gedrag en organisatiecultuur

INDUCE wil bijdragen aan het vergroten van energie-efficiëntie door benodigde training en het opbouwen van capaciteit, met een focus op bewustzijn, mindset en daadwerkelijk gedrag. Ultiem doel is het realiseren van een energiebewuste bedrijfscultuur. Ook het gedrag van mensen en de organisatiecultuur zijn van wezenlijk belang: aspecten waar het project INDUCE zich op richt.

Tijdens de training worden de resultaten gemonitord om de trainingen te verbeteren. Het hogere doel van INDUCE is het opzetten van een trainingsmethodiek & toolkit die uiteindelijk kan worden uitgerold naar andere bedrijven.

Hier staat het gehele artikel (bron: VMT magazine).

Meer weten over de training? Neem dan contact op met onze adviseur.

 

Bekijk ook:

Naar CO2-neutraal produceren

Lees meer