(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

15-08-2021

Samen uw duurzame toekomst verkennen

Samen aan de slag om duurzaamheid echt op de kaart te zetten, met een gloednieuwe methode. 

Samen aan de slag binnen uw bedrijf om duurzaamheid echt op de kaart te zetten? Dat kan met onze gloednieuwe methode de Verkenning. Een speelse methode die uitdaagt en activeert. Voor iedereen en uit alle afdelingen. Na afloop staat er een helder stappenplan om duurzaamheid op te pakken én uit te voeren binnen uw bedrijf.

Duurzaamheid is een hot item, in de maatschappij, binnen wet- en regelgeving, het bedrijfsleven, en uiteraard ook bij KWA. Er wordt in de komende jaren ook veel nieuwe wet- en regelgeving verwacht. Dat heeft grote impact op uw bedrijfsvoering. KWA is van de partij om u te ondersteunen. Dat doen we met de Verkenning.

KWA wil met deze concrete methode draagvlak en bewustzijn creëren, bij zowel bedrijven die al een tijd met duurzaamheid bezig zijn, als bij degenen voor wie het nog relatief nieuw is. We betrekken een dwarsdoorsnede van het bedrijf erbij, van de werkvloer tot aan de directie.

Samen kom je verder. Die gemeenschappelijke verantwoordelijkheid wordt gestimuleerd. Door nú in te stappen en mee te doen, gaat u voorop mee op de golf.

De 3 stappen

De Verkenning is een door KWA zelf ontwikkelde methode. Het is concreet, zet aan tot nadenken, tot actie, tot het maken van keuzes en betrekt een dwarsdoorsnede van het bedrijf. Hoe werkt het, de Verkenning?

Stap 1: de Verkenning

Samen mogelijkheden verkennen. Alle thema’s en mogelijkheden rondom duurzaamheid liggen op tafel. Speelt een bepaald aspect niet bij uw bedrijf? Dan gaat dat stukje letterlijk van tafel. Uiteindelijk blijft een selectie op tafel van duurzaamheidsthema’s die belangrijk zijn juist voor dat specifieke bedrijf, uw bedrijf. Daarna komt de verfijning: binnen een thema zitten weer subthema’s. Ook die worden kritisch bekeken, welk subthema past bij ons, en welke juist niet? Die laatste gaan ook terug de doos in.

U gaat van grof naar fijn, en van abstract naar concreet. Uiteindelijk blijft er een overzichtelijke shortlist over waar iedereen binnen het bedrijf zich in kan vinden.

Stap 2: strategie ontwikkelen

Ná de Verkenning is het tijd voor stap 2. U werkt aan een stappenplan of routekaart aan de hand van de gekozen thema’s en subthema’s. In dit plan staat waar u wil zijn over drie tot vijf jaar, welke  afdelingen betrokken zijn en hoe u dat gaat doen, eventueel met de ondersteuning van KWA.

Stap 3: aan de slag

In stap 3 gaat u met uw stappenplan of routekaart aan de slag. De onderwerpen worden concreet ingevuld, met een plan van aanpak, een tijdspad en uiteraard een kostenoverzicht. Als u wil, kan KWA u hierbij ondersteunen. Wij hebben alle benodigde expertises in huis, van energie tot milieu, van arbo tot KAM-management.

Bekijk ook:
Geschreven door
Jan van Pelt
Managementsystemen en auditing

Tel.: 0334221381

E-mail: jvp@kwa.nl

Marlene Huijer
Duurzaam ondernemen

Tel.: 0334221358

E-mail: mah@kwa.nl

Volgend bericht

17-08-2021

Eerst energieaudit, later besparen

Heeft u uw EED-energieaudit achter de rug? En wat nu? KWA helpt u verder. 

Vorig bericht

09-08-2021

Tree voor tree de Safety Culture Ladder op

Maakt u voor de bedrijfsveiligheid gebruik van de Safety Culture Ladder, ook wel Veiligheidsladder g...

Gerelateerde dienst
Duurzaam ondernemen

Praktisch advies, support voor uw strategie, implementatie, projecten en rapportages.