(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

17-08-2021

Eerst energieaudit, later besparen

Heeft u uw EED-energieaudit achter de rug? En wat nu? KWA helpt u verder. 

KWA helpt u verder bij de mogelijke  besparingsmogelijkheden binnen uw bedrijf. Gebruik de resultaten uit uw EED optimaal en zet die in om uw energie- en CO2-besparingsmogelijkheden en uw langetermijndoelen te halen.

Adviseur Fons Heuven en andere collega’s zaten tot over hun oren in het uitvoeren van EED’s. Deze audit geeft inzicht in de mogelijke besparingsmaatregelen en de te verwachten effecten daarvan. Het gaat hier om het energieverbruik van gebouwen, industriële processen en installaties, inclusief het vervoer. Nu werken de adviseurs aan de vervolgtrajecten.

Maak een strategisch plan

In het vervolgtraject moeten keuzes worden gemaakt welke projecten echt kansrijk zijn. Met een strategisch energieplan worden de natuurlijke momenten in kaart gebracht en slim gebruikt. En een haalbaarheidsstudie Fons: “We zetten een haalbaarheidsstudie op, begeleiden de SDE++-subsidieaanvraag en het verdere traject. Afhankelijk van de wensen en behoeftes van onze klanten. Bijvoorbeeld: staat er mogelijk een verhuizing op het programma, dan is het niet handig te investeren in zonnepanelen, maar juist de aanpassingen die  noodzakelijk zijn zó uit te voeren zodat deze bijdragen aan het strategisch energieplan. In onze haalbaarheidsstudie kijken we naar alle aspecten van het bedrijf.”

“De grote bedrijven zijn goed op weg”, concludeert hij, “ze hebben roadmaps, CO2-reductieplannen voor de komende 5 tot 10 jaar. KWA vindt dat de midden- en kleinbedrijven aan de slag moeten. Met onze ondersteuning gaat ook hun energietransitie zeker lukken.”

Als u meer wil weten, neem dan contact met onze adviseurs op.

Bekijk ook:
KWA Symposium Koersvast Duurzaam Ondernemen

Wat is uw volgende stap richting duurzaam ondernemen? 

Geschreven door
Fons Heuven
Energie en stoom

Tel.: 0334221337

E-mail: ajh@kwa.nl

Volgend bericht
Vorig bericht

15-08-2021

Samen uw duurzame toekomst verkennen

Samen aan de slag om duurzaamheid echt op de kaart te zetten, met een gloednieuwe methode. 

Gerelateerde dienst
EED Energieaudits en Energiebesparingsplicht

Grote bedrijven zijn sinds 5 december 2015 verplicht gesteld om vierjaarlijks een energieaudit uit te laten voeren. Per ...