(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

26-10-2020

In compliance zijn: ontwikkelingen wet- en regelgeving 3e kwartaal 2020

Bent u in compliance? Dat betekent dat u relevante wet- en regelgeving en het bijhouden van de wijzigingen hierop, in kaart moet brengen voor uw bedrijf. Wij houden de relevante ontwikkelingen bij in Makeonline wet-en regelgeving. In dit artikel enkele highlights uit het 3e kwartaal van 2020.

Beperkingen op het gebruik van diisocyanaten

Diisocyanaten worden gebruikt als chemische bouwstenen in diverse sectoren en toepassingen, zoals in schuimen, afdichtingsmiddelen en coatings. Het werken met deze stoffen kan leiden tot beroepsastma. Daarom heeft de EU in bijlage XVII van Verordening (EG) nr. 1907/2006 inzake de registratie en beoordeling van en de autorisatie en beperkingen ten aanzien van chemische stoffen (REACH) opleidingseisen voor werknemers vastgelegd voordat zij met diisocyanaten mogen werken.

Onderhoud kleine CV's door gecertificeerd persoon

Voor gasgestookte installaties met een nominaal thermisch ingangsvermogen van 100 kilowatt en of minder en/of niet-gasgestookte installaties met een nominaal thermisch ingangsvermogen van minder dan 20 kilowatt geldt dat per 1 april 2022 werkzaamheden, zoals onderhoud, aan die installaties door een gecertificeerd persoon moeten plaatsvinden. Dit is geregeld in het Bouwbesluit 2012.

SDE++ verbreed

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) is verbreed, zodat naast hernieuwbare energieproductie ook CO2-reducerende technologieën, zoals industriële restwarmte en warmtepompen in de industrie, voor subsidie in aanmerking komen. De regeling heeft een nieuwe naam gekregen namelijk Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++).

Door de verbreding van de regeling is ook de Algemene uitvoeringsregeling stimulering duurzame energieproductie gewijzigd (zo is de naam van de regeling veranderd in Algemene uitvoeringsregeling stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie). Tot slot is de Regeling aanwijzing van categorieën van productie-installaties voor de productie van duurzame energie en klimaattransitie in 2020 gepubliceerd.

Ook eenvoudig voldoen aan uw verplichtingen? Overweeg dan onze online tool Makeonline. Hiermee maakt u aantoonbaar op welke wijze binnen uw organisatie voldaan wordt aan (wijzigingen in) wet- en regelgeving.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Makeonline wet- en regelgeving? Neem contact met ons op.

 

Bekijk ook:
Geschreven door
Hannah Meijer
Coördinator content Makeonline

Tel.: 0334221389

E-mail: ham@kwa.nl

Volgend bericht
Gerelateerde dienst
Makeonline software

Wij helpen u bij het ontwikkelen van uw visie op compliance of het verbeteren daarvan. Met Makeonline bieden wij maatwer...