(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

20-04-2020

Ontwikkelingen wet- en regelgeving 1e kwartaal 2020

In compliance zijn betekent dat u relevante wet- en regelgeving en het bijhouden van de wijzigingen hierop, in kaart moet brengen voor uw bedrijf. De ontwikkelingen over het 1e kwartaal van 2020 zijn nu beschikbaar in Makeonline wet- en regelgeving.

Hier vindt u enkele highlights uit het 1e kwartaal van 2020. 

 

Gebruik explosieveilige apparatuur en medisch toezicht

In het Arbeidsomstandighedenbesluit zijn diverse wijzigingen gemaakt. Zo is het gebruik van apparaten en beveiligingsmiddelen bij explosiegevaar in gevarenzones verduidelijkt. Verder kan door de implementatie van Richtlijn (EU) 2017/2398 het medisch toezicht na de beëindiging van de blootstelling zolang worden voortgezet als voor de gezondheid van de betrokkene noodzakelijk wordt geacht. Deze mogelijkheid geldt voortaan voor alle carcinogene en mutagene stoffen.

Implementatie tweede herziening van de richtlijn energieprestatie gebouwen

De 2e herziening van de Richtlijn energieprestatie gebouwen (Richtlijn (EU) 2018/844) is geïmplementeerd in onder andere het Bouwbesluit 2012 en de Regeling bouwbesluit 2012. Door de implementatie worden, onder andere, keuringseisen van verwarmingssystemen en airconditioningssystemen aangepast.

Circulaire Risicobeheersing Lithium-ion Energiedragers

Deze circulaire is de voorganger van PGS 37 ‘Lithium-ion accu’s: opslag en buurtbatterijen’.

Ook eenvoudig voldoen aan uw verplichtingen? Overweeg dan eens onze online tool Makeonline. Hiermee maakt u aantoonbaar op welke wijze binnen uw organisatie voldaan wordt aan (wijzigingen in) wet- en regelgeving.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Makeonline wet- en regelgeving? Neem contact met ons op.

 

Bekijk ook:
Geschreven door
Hannah Meijer
Coördinator content Makeonline

Tel.: 0334221389

E-mail: ham@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Wet- en regelgeving

Makeonline wet- en regelgeving van KWA biedt u dé oplossing om op de hoogte te komen en te blijven van díe arbo- en mi...