(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

20-07-2023

Ontwikkelingen wet- en regelgeving: piekbelasters en meldplicht arbeidsongevallen

Bent u al op de hoogte? 

In compliance zijn betekent dat u relevante wet- en regelgeving en het bijhouden van de wijzigingen hierop, in kaart moet brengen voor uw bedrijf. De ontwikkelingen over het 2e kwartaal van 2023 zijn beschikbaar in Makeonline.

2 interessante ontwikkelingen

Aanpak piekbelasters stikstof

Piekbelasters wordt de mogelijkheid geboden om de uitstoot van stikstof (stikstofoxiden en ammoniak) versneld terug te dringen. Het doel hiervan is de belasting van stikstof op de natuur te verminderen, de natuur de kans te geven om te herstellen en het creëren van ruimte om nieuwe vergunningen te verlenen. Hierdoor krijgen onder andere PAS-melders en urgente maatschappelijke en economische ontwikkelingen de ruimte om te worden gelegaliseerd.

Invoeren meldplicht arbeidsongevallen en vergewisplicht uitleners

Er is een ontwerptekst tot wijziging van de Arbeidsomstandighedenwet gepubliceerd. Het doel van de wijziging is de uitlener en inlener van personeel samen verantwoordelijk te houden voor gezonde en veilige arbeidsomstandigheden van ter beschikking gestelde werknemers. Daarmee wordt de zorgplicht en de verantwoordelijkheid van de uitlener richting de werknemer aangescherpt.

Eenvoudig voldoen aan uw verplichtingen

Ook eenvoudig voldoen aan uw verplichtingen? Overweeg dan eens onze online tool Makeonline. Hiermee maakt u aantoonbaar op welke wijze binnen uw organisatie voldaan wordt aan (wijzigingen in) wet- en regelgeving.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Makeonline? Neem contact met ons op.

Bekijk ook:
Geschreven door
Hannah Meijer
Coördinator content Makeonline

Tel.: 0334221389

E-mail: ham@kwa.nl

Ingrid Steenbeek

Tel.: 0334221310

E-mail: ist@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Wet- en regelgeving

Makeonline wet- en regelgeving van KWA biedt u dé oplossing om op de hoogte te komen en te blijven van díe arbo- en mi...