(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

06-10-2022

Omgevingswet: 1-1-2023 it is?

Of de Omgevingswet nu wel of niet per 2023 wordt ingevoerd, u kunt nu al aan de slag. 

Treedt op 1-1-2023 de Omgevingswet in werking? Als het aan minister Hugo de Jonge ligt wel. Vol verwachting wordt uitgekeken naar het advies van het Adviescollege ICT-toetsing over het functioneren van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). De laatste horde voor het in werking kunnen laten treden van de Omgevingswet.

Of het 1 januari 2023 wordt of toch later, u kunt nu al aan de slag.  Want de regels die op uw bedrijf van toepassing zijn, veranderen mogelijk. Zo wijzigt het onderliggende stelsel van milieuwetgeving ingrijpend. Uw bedrijf wordt niet meer gezien als één inrichting, maar als een verzameling milieubelastende activiteiten. Heeft u op dit moment te maken met een omgevingsvergunning en/of een meldingsplicht? Dan kan dit veranderen onder de Omgevingswet. Lokale regels en lokale afwegingen over thema’s zoals geluid, geur en bouwen gaan een grote rol spelen.

Wilt u aan de slag? En wilt u weten of er overgangsrecht voor u geldt? Weet u niet waar te beginnen? Neem contact met ons op via omgevingswet@kwa.nl.

Met KWA staat u niet alleen.

 

 

Bekijk ook:
Cursus Omgevingswet

Al het omgevingsrecht in één Omgevingswet. Wat betekent dat voor u? 

Geschreven door
Hannah Meijer
Coördinator content Makeonline

Tel.: 0334221389

E-mail: ham@kwa.nl

Mieke Lucas
Vergunningen en milieu

Tel.: 0334221385

E-mail: ml@kwa.nl

Volgend bericht
Vorig bericht

30-08-2022

Bodem is ‘hot’!

KWA gaat mee in de ontwikkelingen en ondersteunt bedrijven bij vragen over bodemrelateerde zaken.

Gerelateerde dienst
Compliance

Goed compliancemanagement vereist een goede structuur. Om u te helpen hebben wij de 6-stappen compliancemethodiek ontwik...