window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-22894091-3');

24-10-2019

ODE-tool toont impact op uw gas- en elektriciteitsverbruik

Weet u al dat uw energiekosten volgend jaar waarschijnlijk hoger worden? Dat komt door de regeling Opslag Duurzame Energie (ODE). KWA heeft een handige tool gemaakt waardoor u inzicht krijgt in de impact van de regeling op uw kosten. 

 

In het Klimaatakkoord wordt onder andere gesproken over het verbreden en verhogen van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie. Naast hernieuwbare energie worden vanaf 2020 ook CO2-reducerende opties anders dan hernieuwbare energie opgenomen in deze regeling.

De regeling wordt bekostigd uit de Opslag Duurzame Energie (ODE) voor elektriciteit en aardgas. Deze opslag bestaat al, maar gaat verschuiven van kleinverbruikers naar grootverbruikers en van elektriciteit naar aardgas.

Bereken de impact

Wat betekent dat voor u en voor de industrie? Het komt erop neer dat de energiekosten hoger worden. KWA heeft daarom de ODE-tool gemaakt waarmee u de toekomstige impact kunt berekenen door uw jaarlijkse gasverbruik en elektriciteitsverbruik in te vullen.

Ontwikkelingen in de energieprijzen, ETS/CO2-heffing en andere fiscale maatregelen zijn niet in de tool meegenomen.

Wilt u de tool invullen? Als u hier uw gegevens achterlaat, ontvangt u een e-mail waarmee u de tool kunt downloaden.

Neem bij vragen contact op met een van onze adviseurs.

 

 

Bekijk ook:
KWA Symposium Duurzaam Ondernemen

Met prikkelende sprekers, daadkrachtige voorbeelden en natuurlijk dé KWA aanpak.

Geschreven door
Bas Oldenhof
Energietransitie

Tel.: 0334221341

E-mail: bo@kwa.nl

Bart Simons
Restwarmte en MJA

Tel.: 0334221340

E-mail: bs@kwa.nl

Volgend bericht
Gerelateerde dienst
Energiemonitoring

Binnen veel bedrijven wordt gesproken over energiemonitoring. In veel gevallen gaat het daarbij om de vraag: wat moeten ...