(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

15-03-2021

Minimalisatieverplichting ZZS, hoe zit het bij uw bedrijf?

U bent sinds 1 januari 2016 verplicht het ‘vermijdings- en reductieprogramma ZZS (zeer zorgwerkende stoffen)’ naar de milieudienst te sturen. Voldoet u nog niet aan die verplichting? Let dan op, misschien gaat de overheid handhavend optreden.

Vermijdings- en reductieprogramma sturen

De verplichting tot het voorkomen of minimaliseren van de emissie van ZZS in de lucht is inmiddels sinds 2016 van toepassing. Deze zogeheten minimalisatieverplichting staat in artikel 2.4 lid 2 van het Activiteitenbesluit. Voor veel bedrijven geldt daarnaast de verplichting om 5 jaar minimalisatie-inspanning op papier te zetten en naar de milieudienst te sturen. Dit wordt ook wel het ‘vermijdings- en reductieprogramma ZZS’ genoemd.  Deze verplichting volgt rechtstreeks uit artikel 2.4 lid 3 van het Activiteitenbesluit.

Nog niet gedaan? Let op

Veel bedrijven hebben dit nog niet gedaan. Het is een kwestie van tijd voordat de overheid handhavend gaat optreden tegen bedrijven die nog niet aan deze verplichting voldaan hebben.

Wilt u aan uw verplichtingen voldoen? KWA helpt u met een het ‘vermijdings- en reductieprogramma ZZS’ op te stellen, zo kunt u aan uw verplichting voldoen.

Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om niet te hoeven voldoen aan deze verplichting. Dit kan door aan te tonen dat de bijdrage van ZZS-emissies vanuit uw bedrijf verwaarloosbaar is. Ook bij deze vraag kan KWA u helpen.

Bekijk ook:
Advies voor Ahrend: schone grond opleveren

Meubelproducent Koninklijke Ahrend wil zijn locatie verkopen maar de productielocatie staat op vervu...

Vorig bericht
Gerelateerde dienst
Gevaarlijke stoffen (opslag en transport)

Opslag en transport van gevaarlijke stoffen zijn gebonden aan strenge regels, zoals de PGS en ADR. Als er door een bedri...