Logo KWA
Of zoekt u wat anders?

nl

NL EN
Nieuws

Q1 2019: Makeonline nieuwste ontwikkelingen wet- en regelgeving

De ontwikkelingen van het 1e kwartaal van 2019 zijn nu beschikbaar in Makeonline wet- en regelgevingtool.

18-04-2019

Met onze online tool Makeonline kunt u relevante wet- en regelgeving en het bijhouden van de wijzigingen hierop, in kaart brengen voor uw bedrijf. Kortom, u kunt in compliance zijn.

De ontwikkelingen van het 1e kwartaal van 2019 zijn nu beschikbaar in Makeonline wet- en regelgevingtool.

We noemen enkele highlights:

  • SZW-lijst: De lijst van kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting giftige stoffen SZW, is geactualiseerd. Er zijn 2 stoffen toegevoegd aan de lijst van kankerverwekkende stoffen en 11 stoffen toegevoegd aan de NIET-limitatieve lijst van voor de voortplanting giftige stoffen.

 

  • Activiteitenregeling - energiebesparende maatregelen: In de Activiteitenregeling is bijlage 10, die de lijsten met energiebesparende maatregelen bevat, geactualiseerd.
    Daarnaast is een voorstel tot wijziging van deze regeling gepubliceerd, waarin nader wordt uitgewerkt op welke wijze moet worden gerapporteerd over de informatieplicht energiebesparende maatregelen die per 1 juli 2019 geldt voor type A- en B-bedrijven met een middelgroot of groot energieverbruik.

 

  • Omgevingswet: Diverse ontwerpteksten die onderdeel uitmaken van het stelsel van de Omgevingswet zijn gepubliceerd, namelijk de Omgevingsregeling, het Aanvullingsbesluit geluid Omgevingswet, het Aanvullingsbesluit natuur Omgevingswet en het Aanvullingsbesluit grondeigendom Omgevingswet.

 

Wekelijks screent en beoordeelt KWA diverse bronnen om onze abonnees van Makeonline van relevante wijzigingen en ontwikkelingen in wet- en regelgeving op de hoogte te brengen.

Met deze tool kunt u aantoonbaar maken op welke wijze binnen uw organisatie voldaan wordt aan (wijzigingen in) wet- en regelgeving.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Makeonline wet- en regelgeving? Neem contact met ons op.

 

Bekijk ook:
Bijeenkomst

08-12-2020 - Amersfoort

Cursus Omgevingswet

De overheid wil al het omgevingsrecht bundelen in één Omge... Lees meer