Logo KWA
Of zoekt u wat anders?

nl

NL EN
Nieuws

Hoe effectief is uw werkvergunningsysteem?

Heeft u een werkvergunningsysteem geïmplementeerd of denkt u erover dit te doen? Dit artikel helpt u beoordelen in hoeverre uw werkvergunningsysteem effectief is geïmplementeerd. 

16-04-2019

Adviseur Luuk Schoo schreef in het maart/april nummer van het blad Kwaliteit in Bedrijf over de effectiviteit van werkvergunningsystemen. 

Uit het artikel: 

De werkvergunning, ook wel veilig werkvergunning genoemd, is een veelgebruikt instrument in de industrie om risicovolle werkzaamheden voor te bereiden, te faciliteren en op een verantwoorde wijze uit te kunnen voeren. Het betreft een veel bewezen methodiek om veilig werken in een organisatie te verankeren.

Van belang is dat een werkvergunningproces specifiek afgestemd wordt op de eigen type organisatie, de bedrijfsprocessen en omstandigheden. Wordt dit niet gedaan, dan kan een werkvergunning een vals gevoel van veiligheid geven. Er ontstaat een mismatch tussen de beoogde veiligheid die een werkvergunning zou móeten bieden en de feitelijke mate van bescherming die wórdt geboden.

U vindt hier het gehele artikel uit Kwaliteit in Bedrijf

Bekijk ook:

Informatiebijeenkomst over deĀ opslag, het transport en het ... Lees meer