(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

17-06-2021

Geluidsmeting: tablet en tool besparen tijd

Rob Trenning en Mujgan Omary zijn de geluidsspecialisten van KWA. Zij staan regelmatig op daken van bedrijven om het geluid te meten van bronnen zoals koelinstallaties, ventilatoren en luchtbehandelingskasten. Om dan met pen en papier te werken in wind en regen… niet handig.

Daarom werken zij tegenwoordig met een tablet. Duurzaam, omdat er geen papier meer nodig is, en het bespaart tijd, printen is overbodig geworden. Natuurlijk zijn dat niet de enige redenen zo zeggen zij: “We maken ook foto’s en filmpjes, en we kunnen de precieze coördinaten vaststellen van de locatie waar we op dat moment zijn. Dat is nauwkeuriger dan een luchtfoto zoals we eerder gebruikten.

Ook gebruiken we de door collega Wouter Zijlstra en Mujgan ontwikkelde tool op de tablet. Deze tool maakt het verwerken van de meetgegevens makkelijker en efficiënter.”

Wat heeft u als klant eraan? “We werken sneller en nauwkeuriger, hoeven minder heen en weer te mailen met onze klanten en dat is efficiënter voor beide partijen”, zegt het duo.

De geluidsmeting zélf blijft specialistenwerk benadrukken Rob en Mujgan. De meting moet onafhankelijk gebeuren en voldoen aan bepaalde eisen. Neem contact op als u meer wil weten.

Bekijk ook:
GINAF: veiligheid voor alles

Innovatief maar veilig werken bij GINAF Trucks.

Geschreven door
Rob Trenning
Geluid en lucht

Tel.: 0334221375

E-mail: rtr@kwa.nl

Volgend bericht

12-07-2021

Gevolgen van nieuwe opzet ARIE-systematiek

Nieuws voor bedrijven die mogelijk vallen onder de zogeheten ARIE, (aanvullende risico-inventarisati...

Gerelateerde dienst
Geluid

In ons dichtbevolkte land is de afstand tussen de industrie en de woonomgeving klein en vormt industrielawaai een steeds...