(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

06-06-2022

De grootste wetswijziging in de geschiedenis. En daar krijgt u mee te maken

Straks de nieuwe Omgevingswet, bent u er klaar voor? 

Uw inrichting verdwijnt. Voor alle duidelijkheid, uw bedrijf wordt niet opgeheven, maar het begrip inrichting komt te vervallen onder de nieuwe Omgevingswet. Daarvoor in de plaats hebben we het straks over milieubelastende activiteiten. Met de Omgevingswet verandert de structuur van wet- en regelgeving zoals we die nu kennen onder de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, het Activiteitenbesluit en nog zo’n 25 wetten, 120 besluiten en 75 regelingen. De voorgenomen datum van inwerkingtreding van de Omgevingswet is 1 januari 2023.

Maar wanneer en hoe u aan de Omgevingswet moet voldoen is voor elk bedrijf anders. En 1 januari 2023 is overmorgen.

Bent u al begonnen?

Het is niet eenvoudig om te bepalen welke milieubelastende activiteiten voor uw bedrijf van toepassing zijn. Ook de situatie rondom uw vergunning kan veranderen. Hoe bereidt u zich voor op de Omgevingswet?

Duizelt het u?

Wilt u begrijpen wat er op u afkomt? Volg dan onze cursus Omgevingswet. Wilt u aan de slag en weet u niet waar te beginnen en wat u moet doen? Maak dan gebruik van de KWA Omgevingswetcheck.

In alle gevallen, als u vragen heeft neem contact met ons op. Wij helpen u verder. 

Bekijk ook:
Cursus Omgevingswet

Al het omgevingsrecht in één Omgevingswet. Wat betekent dat voor u? 

Geschreven door
Hannah Meijer
Coördinator content Makeonline

Tel.: 0334221389

E-mail: ham@kwa.nl

Mieke Lucas
Vergunningen en milieu

Tel.: 0334221385

E-mail: ml@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Wet- en regelgeving

Makeonline wet- en regelgeving van KWA biedt u dé oplossing om op de hoogte te komen en te blijven van díe arbo- en mi...