(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

02-04-2020

Gezondheidsbeleid bedrijven en COVID-19

KWA deelt graag met u deze informatie. Deze pdf is een samenvatting van de speciale editie van de nieuwsbrief van www.beroepsziekten.nl over COVID-19 en bedrijfsgezondheidsbeleid. Het artikel gaat in op vragen die kunnen leven bij bedrijven over crisismanagement, kwetsbare medewerkers en (mogelijk) besmette medewerkers. Daarnaast een aantal linken naar interessante artikelen met betrekking tot COVID-19.

Arbowetgeving en richtlijnen RIVM

Zowel de richtlijnen van het RIVM als de arbowetgeving bevatten adviezen en regels om veilig en gezond te blijven werken. Volg zowel het advies van het RIVM als de arbowetgeving. Neem daarbij de richtlijn van het RIVM als vertrekpunt.

Afhankelijk van de situatie kunnen arbowetgeving en bedrijfsgezondheidskundige doelen het nodig maken om aanvullende (preventieve) maatregelen te nemen.

U vindt het gehele artikel hier als pdf. 

Bouwgerelateerde voorzorgsmaatregelen

Hier vindt u een interessant artikel van TVVL Connect. Deze bijdrage behandelt de gebouwgerelateerde voorzorgsmaatregelen in commercieel en maatschappelijk vastgoed. 

Protocol Samen veilig doorwerken voor bouw- en technieksector van kracht

Informatie afkomstig van website Rijksoverheid: 

Het Rijk en de bouw- en technieksector hebben het protocol Samen veilig doorwerken vastgesteld. Het protocol is een van de uitkomsten van de gesprekken die minister Knops van BZK en minister Van Veldhoven voor Milieu en Wonen met Bouwend Nederland, Techniek Nederland en andere partijen uit de sector voeren om ervoor te zorgen dat het werk niet stil komt te liggen. Het protocol volgt de richtlijnen van het RIVM en wordt ondersteund door de vakbonden, brancheverenigingen en werkgevers- en werknemersorganisaties.

Hier het gehele artikel. 

Bekijk ook:
GINAF: veiligheid voor alles

Innovatief maar veilig werken bij GINAF Trucks.

Geschreven door
Pieter Westers
Arbeidshygiëne en duurzaam ondernemen

Tel.: 0334221367

E-mail: pw@kwa.nl

Volgend bericht

14-04-2020

Digitaal spreekuur explosieveiligheid

KWA organiseert regelmatig een digitaal spreekuur explosieveiligheid. Het eerstvolgende spreekuur o...

Vorig bericht
Gerelateerde dienst
Arbeidshygiëne

Een werkgever is op basis van de Arbowet verplicht te zorgen voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden van werknemer...