(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Met hulp van KWA voorkomt VUmc corrosie én bespaart kosten

Bij Universitair Medisch Centrum Amsterdam (UMCA) locatie VUmc wordt een nieuw hogedruk-mistsysteem aangelegd. Dit mistsysteem vervangt het huidige sprinklersysteem, als onderdeel van de brandpreventie.

Omdat er een nieuw soort knelkoppeling wordt toegepast, in combinatie met lasverbindingen, vroeg het VUmc aan KWA een beoordeling. De vragen waren of het systeem optimaal is ontworpen om corrosieproblemen in de toekomst te voorkomen en of deze verbindingen de hoge druk kunnen weerstaan.

Watermonsters nemen

Het 1e deel van het hogedruk-mistsysteem was al aangelegd, het 2e deel wordt voorbereid. KWA beoordeelde het reeds aangelegde deel visueel en VUmc heeft watermonsters voor een analyse genomen. Daarnaast zijn de tekeningen en het ontwerp beoordeeld, voor een vroegtijdige toetsing van de materiaalkeuzes. Ook zijn enkele proefstukken geïnspecteerd, zowel van binnen als van buiten en zowel een knelverbinding als een gelaste verbinding.

Vroegtijdig aandacht geven

KWA concludeerde dat de lasverbindingen en de knelkoppelingen sterk genoeg zijn om de hoge druk van het systeem te weerstaan. Door in een vroegtijdig stadium aandacht te besteden aan een goede inventarisatie van de materialen, het ontwerp en de samenstelling van het water, kunnen mogelijke problemen nog vóór de implementatie worden gesignaleerd en aangepast. Als het uiteindelijke, verbeterde systeem vervolgens in bedrijf wordt genomen, bespaart het VUmc kosten tijdens de bedrijfsvoering.

Meer weten? Neem dan contact op.

Bekijk ook:

26-09-2023

Koeltorens: saneren of verduurzamen

Op weg naar meer duurzaamheid. 

Betrokken adviseurs
Frank de Vos
Corrosie en water

Tel.: 0334221315

E-mail: fdv@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Corrosie(preventie)

Onze kennis van waterbehandeling, materialen en procesinstallaties zorgt ervoor dat wij specialist zijn in het identific...