(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Isala: zorg voor patiënten, zorg voor milieu

Zorgen voor patiënten: natuurlijk. Zorg voor milieu? Ook natuurlijk. 

In het Isala ziekenhuis in Zwolle is de zorg voor patiënten uiteraard heel goed geregeld. De zorg voor het milieu is net zo belangrijk. Hoe pak je die milieuzorg aan? Het ziekenhuis schakelde KWA in voor de zogeheten milieuthermometer Zorg. Hoe staat het er nu voor met die thermometer? Johan Jonker, adviseur facilitair bedrijf, legt uit.

“In ons ziekenhuis kijken we hoe we ons kunnen ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid, met onder andere de zorg voor het milieu. Voor afdelingen als gebouwenbeheer, inkoop en facilitair geeft de milieuthermometer praktische handvatten. KWA heeft eerst bij ons een nulmeting gedaan. Toen maakten we ook kennis met het idee van certificering: goud, zilver of brons. Na de nulmeting bleken we al praktisch op brons te zitten.

Borgen in Makeonline

Het gaat ons niet zozeer om de certificering maar juist om zo duurzaam mogelijk te functioneren en te verbeteren. Toch grappig dat je al op bronzen niveau blijkt te zitten. Goed, die nulmeting deed ons de volgende stappen zetten. Een paar voorbeelden van mogelijke volgende stappen: in de parkeergarage kunnen collega’s en bezoekers hun bandenspanning checken en banden laten oppompen, toch een punt extra want een goede bandenspanning rijdt net wat zuiniger. En dan de douchekoppen: zodra deze vervangen moeten worden, komt er een waterbesparende kop in. We hebben veel douchegroepen dus dat doen we niet in één keer. We nemen het mee in het structureel onderhoud en zo hebben we deze actie geborgd. Dat borgen en checken doen we in de tool van KWA Makeonline. Gaan we voor zilver of goud in de certificering? Voor goud natuurlijk!

Het belangrijkste is dat Isala de zorg voor duurzaamheid hoog in de prioriteitenlijst heeft staan. KWA ondersteunt ons daarbij.”

 

Bekijk ook:
Webinar: in compliance zijn is hard werken. Of toch niet?

Neem deel aan ons gratis webinar waar u laagdrempelig kennismaakt met de KWA aanpak voor compliancy.

Betrokken adviseurs
Pieter Westers
Arbeidshygiëne en duurzaam ondernemen

Tel.: 0334221367

E-mail: pw@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Makeonline software

Wij helpen u bij het ontwikkelen van uw visie op compliance of het verbeteren daarvan. Met Makeonline bieden wij maatwer...