(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Maak kennis met de mensen

Interview

"Complexe materie begrijpelijk maken als ondernemend jurist"

“Eigenlijk vervul ik twee rollen bij KWA”, legt Hannah uit, “in mijn rol als jurist screen ik bronnen zoals de Staatscourant en diverse andere Europese bronnen op ontwikkelingen in wet- en regelgeving die relevant zijn voor bedrijven in Nederland. Daarnaast adviseer ik bedrijven op het gebied van milieu."

Ingewikkelde teksten lezen én begrijpen, daar doe je niet iedereen een plezier mee. Toch moeten bedrijven voldoen aan wet- en regelgeving.  Hannah: "Daarom vertalen wij die complexe materie in begrijpelijke taal en voegen wij een praktisch advies toe.

Dit doen we zodat onze Makeonline abonnees begrijpen wat er voor hen verandert en hoe ze daarop effectief kunnen anticiperen. Wij vertellen bedrijven over alle onderwerpen op het gebied van kwaliteit, arbeidsomstandigheden, energie, duurzaamheid en milieu en veel meer. Wetgeving verandert continu. En bedrijven veranderen continu. Zo zijn we druk met de nieuwe Omgevingswet die eraan komt. Dat maakt dit werk super leerzaam, interessant en afwisselend.”

"Samen de lat stukje hoger leggen"

Die vertaalde informatie komt in Makeonline terecht, het online compliance platform van KWA. In Makeonline borgen bedrijven via verschillende modules of ze voldoen aan de voor hen geldende KAM wet- en regelgeving. Hannah werkt al jaren met plezier en toewijding in het team van Makeonline: “Als het beter kan, dan doen we het ook beter. Dat is juist zo leuk. We zetten samen een prachtig eindproduct neer. Deadlines halen we door te werken als team. We zoeken iemand die hier ook enthousiast over wordt en de lat net als wij een stukje hoger wil leggen.”

Ook rol als milieuadviseur

Naast het Makeonline team, adviseert Hannah bedrijven in haar andere rol als milieuadviseur: “Ik werk bijvoorbeeld aan een vergunningaanvraag voor een zuivelfabrikant. Alle milieuaspecten komen in zo’n aanvraag aan bod: afvalwater, geur, geluid en dergelijke. Ik stem af met de klant welke gegevens er nodig zijn, overleg met de omgevingsdienst, bewaak de projectafspraken. Alles wat nodig is om samen met de klant een goede vergunning aan te vragen voor de toekomst.

Het leuke van dit werk is dat je met allerlei mensen en instanties te maken hebt, dingen coördineert en regelt. Je moet een brede kennis hebben en het leuk vinden alle informatie te stroomlijnen. Met je KWA-collega’s naast je: we hebben specialisten zoals bodem, geluid, arbo, energie in huis. Je kunt met iedereen sparren en gebruik maken van hun inhoudelijke kennis. Je doet het zeker niet alleen!”

Word jij onze collega?

  • Je vindt het een uitdaging om complexe wet- en regelgeving zó te vertalen en begrijpelijk te maken dat onze klanten weten wat ze moeten doen
  • Je legt graag contact, met klanten, collega’s, omgevingsdiensten en andere stakeholders, je bent een ondernemend type
  • Je helpt bedrijven bij milieuvraagstukken en vergunningen, pluist zaken uit tot in detail. Samen met je collega’s natuurlijk

Wij bieden jou

  • een afwisselende en dynamische functie, met alle ruimte voor samenwerken en blijven leren
  • een grote mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
  • je werkt voor aansprekende klanten, met korte lijnen en in een platte organisatie
  • opleidingen, ontwikkelingsmogelijkheden en een persoonlijke mentor
  • ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën, jouw goede ideeën helpen ons verder

Hier vind je de vacature.