(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

28-02-2023

Rapporteren over impact bedrijfsactiviteiten

Wat betekent de CSRD-richtlijn concreet voor uw bedrijf?

De Europese Unie heeft in 2021 de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aangenomen. Hierin staat dat vanaf 2024 meer bedrijven moeten rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. Wat betekent de CSRD-richtlijn concreet voor uw bedrijf?

“Iedereen aan de slag, van grote tot kleinere bedrijven, ook als je niet direct onder de CSRD-doelgroep valt”, zegt senior adviseur Imke Houben. “Want de grotere bedrijven gaan bijvoorbeeld vragen aan hun leveranciers, of ze input kunnen leveren over hun impact op mens, dier en milieu voor het CSRD-rapport van dat bedrijf. Dat betekent dus ook voor die bedrijven: in actie komen.

Stap 1 is: inventariseer welke impact uw bedrijf heeft op mens, dier en milieu én hoe duurzaamheidsontwikkelingen, zoals verandering van klimaat, impact hebben op uw bedrijf. Die impact van buiten naar binnen en van binnen naar buiten heet ‘dubbele materialiteit’.

Stap 2 is: breng in kaart wat het bedrijf nu al doet rondom MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen).

Stap 3 is de ambitie vaststellen, hoe ver wilt u gaan? Stel als stap 4 een roadmap op naar die ambitie."

KWA helpt u bij alle stappen. Neem contact op als u meer wilt weten. Of volg een masterclass, meer op onze bijeenkomstenpagina

Bekijk ook:
Geschreven door
Imke Houben
Duurzaam ondernemen en CSRD

Tel.: 0334221312

E-mail: ih@kwa.nl

Volgend bericht

16-03-2023

Omgevingswet gaat definitief door

Bent u al voorbereid? 

Vorig bericht
Gerelateerde dienst
Duurzaam ondernemen

Praktisch advies, support voor uw strategie, implementatie, projecten en rapportages.