(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

28-01-2019

Basisveiligheids- normen stralingsbescherming

Vernieuwde wet: het Besluit stralingsbescherming is in februari 2018 vervangen door het Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming.

Werkt u als bedrijf met ioniserende straling en wilt u weten of u nog voldoet aan de wet- en regelgeving? Het Besluit stralingsbescherming is in februari 2018 vervangen door het Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming. De reden hiervoor is de nieuwe Europese regelgeving: 2013/59EURATOM.

Met ingang van het nieuwe Besluit, zijn er wijzigingen doorgevoerd in het controlestelsel. Voor diverse toepassingen van ioniserende straling is tegenwoordig een registratie vereist bij de autoriteit, in plaats van een melding, waarvoor meer gegevens aangeleverd dienen te worden. Voor radioactieve stoffen in diverse sectoren zijn de vrijstellingswaarden aangepast en zijn er nieuwe stoffen als radioactief aangemerkt. Daarbij moeten bedrijven voor bepaalde radioactieve stoffen beveiligd zijn tegen diefstal met ingang van het nieuwe Besluit. Voor werkzame stralingsdeskundigen zijn de taakomschrijvingen en de opleidingseisen aangepast.

KWA ondersteunt u graag bij het in compliance zijn op het gebied van ioniserende straling. Heeft u vragen of interesse? Neem contact op met onze expert Frank Waenink.

Bekijk ook:
Geschreven door
Frank Waenink
Thermische energie en stralingshygiëne

Tel.: 0334221347

E-mail: fw@kwa.nl

Volgend bericht
Vorig bericht
Gerelateerde dienst
Wet- en regelgeving

Makeonline wet- en regelgeving van KWA biedt u dé oplossing om op de hoogte te komen en te blijven van díe arbo- en mi...