(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

19-01-2017

Sprinklerinstallatie verdient aandacht

Hoe zorg je dat een installatie goed functioneert? De combinatie water/metaal vraagt aandacht om corrosie te voorkomen.

Een sprinklerinstallatie heeft een duidelijke functie vanuit veiligheidsoogpunt. Maar hoe zorg je dat een installatie goed functioneert? De combinatie water/metaal vraagt aandacht om corrosie te voorkomen.

In een parkeergarage werden bij de verplichte keuring de dry-pendent sprinklerkoppen afgekeurd en daarmee het hele systeem, vanwege vervuiling met zinkoxide (thermisch verzinkte leidingen). Vervangen was een optie, maar het bedrijf keek eerst verder, om de verplichte 10-jaarlijkse herkeuring en bijkomende kosten te voorkomen.

Uit de door KWA Bedrijfsadviseurs uitgevoerde inwendige inspectie bleek dat er, naast de vervuilde sprinklerkoppen, sprake was van (microbiologische) corrosie in de leidingen. Op basis van deze bevindingen zijn de slechtste leidingstukken vervangen, is het systeem chemisch gereinigd en zijn alle leidingen behandeld met een corrosie-inhibitor.

Na verwijdering van de zinklaag (reiniging) zijn de sprinklerkoppen goedgekeurd en was vervanging niet nodig. De leidingen zijn nu beschermd tegen corrosie. De parkeergarage heeft daarmee een goed functionerende sprinklerinstallatie, óók voor de toekomst.

Heeft u vragen? Neem contact op met onze expert Mascha van Hofweegen.

Bekijk ook:
Koelsysteem hapert door corrosie

Corrosie zorgt voor complexe problemen, KWA biedt hulp. 

Geschreven door
Mascha van Hofweegen
Corrosie en water

Tel.: 0334221356

E-mail: mvh@kwa.nl

Volgend bericht
Vorig bericht

28-10-2016

Geldigheidsduur van bodemonderzoeken

Binnen de bodembranche wordt door onder andere bevoegde gezagen een maximale geldigheidsduur van 5 j...

Gerelateerde dienst
Corrosie(preventie)

Onze kennis van waterbehandeling, materialen en procesinstallaties zorgt ervoor dat wij specialist zijn in het identific...