Logo KWA
Of zoekt u wat anders?

nl

NL EN
Nieuws

Sprinklerinstallatie verdient aandacht

Hoe zorg je dat een installatie goed functioneert? De combinatie water/metaal vraagt aandacht om corrosie te voorkomen.

19-01-2017

Een sprinklerinstallatie heeft een duidelijke functie vanuit veiligheidsoogpunt. Maar hoe zorg je dat een installatie goed functioneert? De combinatie water/metaal vraagt aandacht om corrosie te voorkomen.

In een parkeergarage werden bij de verplichte keuring de dry-pendent sprinklerkoppen afgekeurd en daarmee het hele systeem, vanwege vervuiling met zinkoxide (thermisch verzinkte leidingen). Vervangen was een optie, maar het bedrijf keek eerst verder, om de verplichte 10-jaarlijkse herkeuring en bijkomende kosten te voorkomen.

Uit de door KWA Bedrijfsadviseurs uitgevoerde inwendige inspectie bleek dat er, naast de vervuilde sprinklerkoppen, sprake was van (microbiologische) corrosie in de leidingen. Op basis van deze bevindingen zijn de slechtste leidingstukken vervangen, is het systeem chemisch gereinigd en zijn alle leidingen behandeld met een corrosie-inhibitor.

Na verwijdering van de zinklaag (reiniging) zijn de sprinklerkoppen goedgekeurd en was vervanging niet nodig. De leidingen zijn nu beschermd tegen corrosie. De parkeergarage heeft daarmee een goed functionerende sprinklerinstallatie, óók voor de toekomst.

Heeft u vragen? Neem contact op met onze expert Mascha van Hofweegen.

Bekijk ook: