(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

28-01-2019

Ontwikkelingen wet- en regelgeving

In compliance zijn, betekent dat u relevante wet- en regelgeving en het bijhouden van de wijzigingen hierop, in kaart moet brengen voor uw bedrijf. De ontwikkelingen over het vierde kwartaal van 2018 zijn nu beschikbaar in Makeonline wet- en regelgeving.

Enkele highlights zijn:

Arbeidsomstandighedenbesluit
Dit besluit is aangepast, zodat u als werkgever voortaan een expliciete koppeling tot stand dient te brengen tussen de gevaarlijke stoffen en de veiligheidsinformatiebladen;

Bouwbesluit 2012
Vanaf 1 januari 2023 dienen alle kantoorgebouwen een geldig energielabel met een energie-index van 1,3 of beter te hebben.

Energie- en klimaatwetgeving
Wist u dat de Europese Commissie wijzigingen over de energie- en klimaatwetgeving heeft gepresenteerd en dat op grond van Verordening (EU) 2018/1999 inzake de governance van de energie-unie en van de klimaatactie de Rijksoverheid uiterlijk op 31 december 2018 het ontwerp Klimaatakkoord klaar moest hebben om het in te dienen bij de Europese Commissie?

Omgevingswet
De invoering van de Omgevingswet is weer wat dichterbij nu het ontwerp-Invoeringsbesluit Omgevingswet is gepubliceerd. Dit besluit regelt het overgangsrecht, zorgt voor de noodzakelijke intrekking en wijziging van bestaande besluiten en vult het Omgevingsbesluit (Ob), het Besluit kwaliteit leefomgeving (Bkl), het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) aan.

 

Wekelijks screent en beoordeelt KWA diverse bronnen om onze klanten van relevante wijzigingen en ontwikkelingen in wet- en regelgeving op de hoogte te brengen.

Ook eenvoudig voldoen aan uw verplichtingen? Overweeg dan eens onze online tool Makeonline. Hiermee maakt u aantoonbaar op welke wijze binnen uw organisatie voldaan wordt aan (wijzigingen in) wet- en regelgeving.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Makeonline wet- en regelgeving, neem dan contact met onze experts.

Bekijk ook:
Geschreven door
Hannah Meijer
Coördinator content Makeonline

Tel.: 0334221389

E-mail: ham@kwa.nl

Volgend bericht
Vorig bericht
Gerelateerde dienst
Makeonline software

Wij helpen u bij het ontwikkelen van uw visie op compliance of het verbeteren daarvan. Met Makeonline bieden wij maatwer...