(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

25-04-2022

Ontwikkelingen wet- en regelgeving: nieuwe AERIUS Calculator en nieuw certificatieschema

In compliance zijn betekent dat u relevante wet- en regelgeving en het bijhouden van de wijzigingen hierop, in kaart moet brengen voor uw bedrijf. U vindt de ontwikkelingen over het 1e kwartaal van 2022 nu in  onze tool Makeonline. 

Nieuw certificatieschema arbokerndeskundigen

Er is een nieuw certificatieschema gepubliceerd voor arbokerndeskundigen. Het certificatieschema is gericht op het vaststellen van de competenties voor het toetsen van de RI&E aan de wettelijke eisen (met name betrouwbaarheid, volledigheid en actualiteit) en het adviseren over de RI&E om te zorgen dat deze aan de wettelijke eisen voldoet en dat de maatregelen in het Plan van Aanpak de risico’s opheffen of zoveel mogelijk beperken.

Conceptversie PGS 37-richtlijnen gepubliceerd

Door de toename in het gebruik van lithiumbatterijen en de risico’s die hiermee gepaard gaan, is de PGS 37-richtlijn opgesteld. De publicatie is van toepassing op bedrijven die producten gebruiken, waarin lithium-ionbatterijen en/of waar buurtbatterijen worden toegepast. De richtlijn bestaat uit 2 onderdelen:

  • PGS 37-1 is gericht op de veilige opslag van elektriciteit in Energie Opslag Systemen (EOS) en gaat over hoe op een veilige manier met buurtbatterijen moet worden omgaan.
  • PGS 37-2 is gericht op de veilige opslag van grote hoeveelheden lithiumbatterijen.

Nieuwe versie AERIUS Calculator

De AERIUS Calculator 2020 wordt vervangen door AERIUS Calculator versie 2021. In de nieuwe versie zijn onder andere de rekenmodellen en de opgenomen standaard emissiefactoren voor wegverkeer, binnenvaart en zeescheepvaart, stallen en mobiele werktuigen geactualiseerd.

Makeonline gebruiken

Ook eenvoudig voldoen aan uw verplichtingen? Overweeg dan eens onze online tool Makeonline. Hiermee maakt u aantoonbaar op welke wijze binnen uw organisatie voldaan wordt aan (wijzigingen in) wet- en regelgeving.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Makeonline wet- en regelgeving? Neem contact met ons op.

Bekijk ook:
Geschreven door
Hannah Meijer
Coördinator content Makeonline

Tel.: 0334221389

E-mail: ham@kwa.nl

Volgend bericht
Vorig bericht
Gerelateerde dienst
Wet- en regelgeving

Makeonline wet- en regelgeving van KWA biedt u dé oplossing om op de hoogte te komen en te blijven van díe arbo- en mi...