(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

25-01-2024

Ontwikkelingen wet- en regelgeving: registratie zakelijke kilometers en bescherming werknemers

Wij zien 2 interessante ontwikkelingen. 

In compliance zijn betekent dat u relevante wet- en regelgeving en het bijhouden van de wijzigingen hierop, in kaart moet brengen voor uw bedrijf. De ontwikkelingen over het 4e kwartaal van 2023 zijn nu beschikbaar in Makeonline.

2 interessante ontwikkelingen: 

Beperken CO2-emissie door werkgebonden mobiliteit

Bedrijven met meer dan 100 werknemers zijn vanaf 1 juli 2024 verplicht jaarlijks te rapporteren over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van hun werknemers. Uiterlijk 30 juni 2025 moeten de gevraagde gegevens over 2024 worden ingediend.

Bescherming werknemers tegen risico's blootstelling aan reprotoxische stoffen

Er is een ontwerptekst tot wijziging van het Arbeidsomstandighedenbesluit en de Arbeidsomstandighedenregeling gepubliceerd. Deze wetgeving wordt aangepast in verband met de implementatie van Richtlijn (EU) 2022/431 betreffende de bescherming van de werknemers tegen de risico’s van blootstelling aan carcinogene of mutagene agentia op het werk.

Met de implementatie gaan de strengere regels die al gelden voor stoffen die kanker of schade aan het DNA kunnen veroorzaken, ook gelden voor reprotoxische stoffen. Zo moeten bedrijven de registratie van blootstelling aan deze stoffen 40 jaar bewaren.

Voldoen aan verplichtingen met Makeonline 

Ook eenvoudig voldoen aan uw verplichtingen? Overweeg dan eens onze online tool Makeonline. Hiermee maakt u aantoonbaar op welke wijze binnen uw organisatie voldaan wordt aan (wijzigingen in) wet- en regelgeving.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Makeonline? Neem contact met ons op.

Bekijk ook:
Geschreven door
Hannah Meijer
Coördinator content Makeonline

Tel.: 0334221389

E-mail: ham@kwa.nl

Ingrid Steenbeek

Tel.: 0334221310

E-mail: ist@kwa.nl

Vorig bericht

08-01-2024

Omgevingswet, kent u ons webinar al?

Ons webinar van begin januari 2024.

Gerelateerde dienst
Wet- en regelgeving

Makeonline wet- en regelgeving van KWA biedt u dé oplossing om op de hoogte te komen en te blijven van díe arbo- en mi...