(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

15-04-2021

Let op: nieuwe Nederlandse Praktijk Richtlijn heeft gevolgen voor uw EVD

Heeft u een EVD (explosieveiligheidsdocument) of bent u bezig er een op te stellen? Let dan op. De Nederlandse Praktijk Richtlijn (NPR) 7910-1 en 7910-2 is geheel vernieuwd in december 2020. 

De richtlijn slaat op het indelen van explosiegevaarlijke gebieden. Ook is in januari 2021 de versie C1:2021 verschenen. De vorige edities waren uit 2010 en kwamen niet langer overeen met de normen zoals die in de IEC EN 60079-10 staan.

Door deze normwijzigingen raadt KWA u aan uw huidige EVD te herzien. Omdat er verschillen kunnen ontstaan in explosieveiligheidsbeleid, zone-indeling en zoneafmetingen. Als u uw EVD niet update, en controle krijgt door bevoegd gezag riskeert u een waarschuwing en/of boete.

Daarnaast raden we altijd aan om uw EVD minimaal iedere 5 jaar te herzien.

In het document hebben we alle recente wijzigingen op een rij gezet. U kunt de whitepaper downloaden als u hieronder via het formulier uw gegevens achterlaat.

Heeft u vragen of heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met onze adviseurs.

Bekijk ook: