(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Wienerberger kiest voor Makeonline

Compliance zonder Excelcircus

Met behulp van heel veel excelsheets wist Wienerberger in compliance te blijven. Tot de omschakeling werd gemaakt naar Makeonline. Dit betekende het einde van het ‘Excelcircus’. Een flinke klus, maar met ook een flink resultaat, legt Eelco Koning uit.

Veel en complexe regels

Wienerberger is een producent van bouwmaterialen van dak tot aan bestrating. In Nederland produceren zij deze materialen op 17 vestigingen. De productie vindt plaats in een veelal gevoelige omgeving en daar horen veel en soms complexe regels bij. Eelco Koning gaat over Milieu, Ruimtelijke Ordening en Ecologie bij Wienerberger en legt uit waarom zij voor Makeonline hebben gekozen om in compliance te blijven en hoe dat proces is gegaan.

“In compliance zijn was in onze organisatie een echt ‘excelfeestje’ en verdiende een grondige update. We hebben de diverse pakketten op de markt vergeleken en kwamen uit bij Makeonline. Waarom? Omdat Makeonline je bijna volledige regie geeft over de inrichting van het pakket. Dat gaf voor ons de doorslag.”

Een echte uitdaging

Met 17 vestigingen was de omslag geen sinecure, zegt hij: “Een echte uitdaging. Vooral lastig, omdat elke vestiging zijn eigen manier van werken heeft. Met Makeonline kunnen we de verschillen zoveel mogelijk elimineren en gelijk benaderen. En: het beheer van de vestigingen is niet alleen lastig vanwege de verschillen tussen de  vestigingen, maar ook vanwege de koppeling met de wetgeving. Verschillende wetgeving geldt voor verschillende vestigingen.”

Feedback gebruikers in Makeonline

Makeonline bood een oplossing: “Mede dankzij onze input werd recent de mogelijkheid toegevoegd tot bulk wijzigen. Hierdoor is het nu mogelijk om taken voor alle vestigingen in één keer aan te passen. Dat is juist een van de sterke punten van Makeonline: er gebeurt wat met je feedback en gebruikers hebben invloed op het systeem.”

Tot slot: “Bij de omschakeling bleek dat er tóch meer wetgeving geldt voor ons dan gedacht. Dit betekent dat het belangrijk is om zorgvuldig langs alle verplichtingen te lopen”, besluit Eelco.

Bekijk ook:
Webinar: in compliance zijn is hard werken. Of toch niet?

Neem deel aan ons gratis webinar waar u laagdrempelig kennismaakt met de KWA aanpak voor compliancy.

Betrokken adviseurs
Steven van Tilborg
Compliance en wet- en regelgeving

Tel.: 0334221382

E-mail: svt@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Wet- en regelgeving

Makeonline wet- en regelgeving van KWA biedt u dé oplossing om op de hoogte te komen en te blijven van díe arbo- en mi...