(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NN6VMBC');

Vergunningen regelen voor Pivot Park: innovatieve farmaceutische bedrijven

Pivot Park in Oss is in 2012 opgericht om innovatieve farmaceutische bedrijven uit de hele wereld de optimale Europese locatie te bieden. Vandaag helpt deze wetenschapscampus beginnende ondernemers, snelgroeiende scale-ups en marktleiders bij hun volgende stappen in de ambitie om de gezondheid wereldwijd te verbeteren.

Inmiddels zijn er nu zo’n zestig bedrijven gevestigd op het Pivot Park en groeit zij uit haar jasje. Er zijn om die reden grootse plannen om uit te breiden en worden komende jaren nieuwe gebouwen neergezet. KWA ondersteunt bij de vergunningverlening.

KWA is sparringpartner

Connie van Ravenswaaij is Veiligheid en Milieu coördinator bij Pivot Park en legt uit: “Voor ons is KWA in de persoon van Monique Oostvogels sparringpartner en regelaar vergunningen tegelijk. Zij ondersteunt bij milieuvragen, het aanvragen van omgevingsvergunningen en heeft antwoord op onze vragen rondom (milieu)wet- en regelgeving.”

Er zijn dus zestig bedrijven van diverse omvang gevestigd op het Pivot Park en samen opereren ze onder één omgevingsvergunning. Is dat lastig? “Nee, dat valt reuze mee”, zegt Connie, “de bedrijven zijn doordrongen van het belang van veiligheid en milieu en dragen dit uit naar hun medewerkers. Ik heb periodiek overleg met de veiligheidsfunctionarissen van de bedrijven. Veel medewerkers zijn oud-collega’s van elkaar en kennen elkaar goed. Het is een levendige community.”

Complexe materie uitleggen in begrijpelijke taal

“Ik merk dat Monique veel ervaring heeft met het overleggen met het bevoegd gezag en het opstellen van vergunningsaanvragen. Ze geeft gedegen advies. Een voorbeeld: hoe dienen we een vergunningsaanvraag in, gefaseerd of juist niet, in concept of definitief, wat zijn de voor- en nadelen? Aan de antwoorden merken we de professionaliteit en de eerdere ervaringen met het bevoegd gezag. Haar kwaliteit is complexe materie uitleggen in voor mij begrijpelijke taal.”

“En ik heb de cursus Omgevingswet gedaan bij KWA”, laat Connie weten. “De opgedane kennis zet ik zeker in. Ik ben nu in staat de bedrijven op het Pivot Park te informeren over de nieuwe  omgevingswet en wat er gaat veranderen.”

Momenteel is de vergunningsaanvraag voor twee nieuwe gebouwen op het terrein in gang gezet. Verwacht wordt dat de bouw volgend jaar juli start voor het eerste gebouw en in oktober voor het tweede.

Bron foto: Pivot Park

Bekijk ook:
Cursus Omgevingswet

Al het omgevingsrecht in één Omgevingswet. Wat betekent dat voor u? 

Betrokken adviseurs
Monique Oostvogels
Milieu en vergunningen

Tel.: 0334221350

E-mail: mo@kwa.nl

Gerelateerde dienst
Wet- en regelgeving

Makeonline wet- en regelgeving van KWA biedt u dé oplossing om op de hoogte te komen en te blijven van díe arbo- en mi...